D66 wil meer aandacht voor Zp'ers

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Amersfoort heeft meer dan 6500 Zzp'ers (in vervolg Zp'er; Zelfstandige Professional). Dat is de helft van alle ondernemingen. Als deze Zp'ers verenigd zouden zijn, heeft dat 'bedrijf' het grootste aantal werknemers van Amersfoort. Dat moeten we als gemeente Amersfoort koesteren en daarom moeten er veel voorzieningen zijn die het gemakkelijk maken om een Zp'er te zijn. De zp'ers zijn over het algemeen hoog opgeleid en zitten voornamelijk in de dienstverlening. Dit is ook goed voor de bekendheid voor de stad Amersfoort.

D66 heeft daarom een vijf-punten plan opgesteld waar ze de komende vier jaar aan wil gaan werken:

1. De sociale dienst stimuleren extra aandacht te hebben voor problemen met mensen die Zp'er willen worden of juist weer een uitkering nodig hebben

2. Succesvolle Zp'ers stimuleren om andere (jonge) Zp'ers te begeleiden en te informeren

3. Adequate voorlichting stimuleren bij de Kamer van Koophandel omdat Zp'ers nog vaak te onbekend zijn met wat het inhoudt om reserveringen en boekhouding te doen.

4. Extra aandacht voor aanbestedingen door Zp'ers

5. Faciliteren in ruimte (bijvoorbeeld gemeentepanden die leeg staan).

Dit zijn de wensen voor Zp'ers in Amersfoort van Bart Huydts en Noëlle Sanders, beiden kandidaat-raadsleden voor D66 Amersfoort. Bart heeft gewerkt bij de Sociale Dienst en Zp'ers gecoacht en Noëlle is Zp'er.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie