Minister Plasterk brengt werkbezoek aan Amersfoort

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

AMERSFOORT - Betrokken ondernemen en participatie? Minister Plasterk heeft dit maandag 10 maart ervaren tijdens een werkbezoek naar Amersfoort. Hij bezocht onder andere sociale onderneming Kahawa Bags, en maakte zo nader kennis met maatschappelijk betrokken ondernemen.

Kahawabags is een Social Enterprise waarbij de maatschappelijke missie van de onderneming voorop staat. Vanuit deze gedachte worden er modieuze tassen en Home en Living producten ontworpen en geproduceerd van gebruikte Jute koffiebonenzakken. ,,Van afdanker tot hebbeding", aldus sociaal ondernemer en oprichter Sylvia Krebber. ,,De tassen worden gemaakt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, en met een deel van de opbrengst worden projecten ondersteund zoals de Peeze Foundation en Mode met een Missie. Hiermee leveren wij weer onze bijdrage aan de samenleving."

Sylvia Krebber is als ondernemer aangesloten bij het netwerk van Matchpoint, de stichting die bedrijven in Amersfoort de mogelijkheid biedt maatschappelijk betrokken te ondernemen. ,,Wij zijn blij met deze kans om Minister Plasterk en zijn gevolg kennis te laten maken met een sociale onderneming", aldus Sylvia. ,,Hij had veel belangstelling voor deze wijze van ondernemen, waarbij diverse maatschappelijke problemen worden aangepakt door hergebruik van afvalmateriaal en participatie van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie