Publieksprijs Met het Oog op Amersfoort voor Frans Kanters

7 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

AMERSFOORT - De Amersfoortse fotograaf Frans Kanters heeft de Publieksprijs Met het Oog op Amersfoort #2013 gewonnen. Kanters won de prijs met een foto van Leidje Tomassen en haar voetballende kleinkinderen.

De verkiezing vond plaats via Facebook. Kanters maakte het beeld in Hooglanderveen. Leidje Tomassen (84) is de weduwe van Wim Tomassen, naar wie het complex van de voetbalvereniging Hooglanderveen is vernoemd. Leidje poseerde voor de camera op het voetbalveld van Hooglanderveen, samen met haar kleinkinderen die bij de club van hun opa spelen. Dat zijn van links naar rechts op de foto Yoran, Freek, Luuk, Roy, Sam, Thijs en Ole Tomassen. Vijf van hen spelen in het eerste team van Hooglanderveen. Oma Tomassen is hun trouwste supporter. Ze mist geen duel.

De prijs werd vrijdag in café Zomaar uitgereikt tijdens de jaarlijkse fotografenborrel van het fotoboek Met het Oog op Amersfoort, door voorzitter Harold Warmelink van de gelijknamige stichting. Liefhebbers van het fotoboek konden kiezen uit foto¹s, die in de uitgave van #2013 staan. Tijdens de presentatie van het boek in november won fotograaf Clemens Rikken de foto-award Het Oog, een keuze van een vakjury.

Tijdens de borrel werd ook bekendgemaakt wie van de deelnemers een prijs won. Dat zijn de Amersfoorters Sander Middel, Jesse van Dijk en Jaap Petraeus. Zij verdeelden een weekeinde in De Heerlijckheid van Ermelo voor twee personen, twee kaarten voor de voorstelling Séquence 8 van 7 Fingers in De Flint en een dinerbon van restaurant Boelies.

Het fotoboek Met het Oog op Amersfoort verschijnt jaarlijks en wordt samengesteld door fotograaf Marco Hofsté en journalist Willem Meuleman. Het is een weergave in woord en vooral beeld van wat er in Amersfoort gebeurt in een jaar. De samenstellers zijn al druk bezig met de selectie voor Met het Oog op Amersfoort #2014, dat eind november verschijnt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie