Column Joop de Keijzer

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Superroze picknick!

Gekoesterd door een warm lentezonnetje zo vroeg al in maart, fietsen mevrouw de Keijzer en uw stukjesschrijver over de Ringweg Koppel naar het Waterwingebied om de picknick bij te wonen. Vlinders fladderen om ons heen, kaarsrechte narcissen willen gezien worden, een hitsige woerd ziet alleen dat wijfje voor hem, kijkt niet uit en net als hij haar wil bestijgen word hij platgereden door een Lelijke Eend (niet waar). Bij de skateplek was keurig een geïmproviseerde fietsenstalling ontworpen. Bij de ingang van het wandelpad naar de picknickplek stonden vrolijke roze dames ons op te wachten met roze snoephartjes. Twee (wijk)agenten op mountainbikes hadden wel iets roze aan, maar ze vertelden niet wat en waar. De roze zonnegod keek neer op het Waterwingebied en zag dat het goed was. Honderden bezoekers waren er naar de picknickplaats aan de rand van de wijk Liendert gekomen om hier op vredelievende wijze te protesteren tegen het geweld wat anders-geaarden wordt aangedaan, want wat de homoseksuele Henk in zijn wijk heeft moeten meemaken was schokkend.

Wat hij heeft moeten doorstaan mag nooit meer gebeuren. Maandenlang werd deze zachtmoedige jongeman gepest, getreiterd en beschimpt. ,,Vandaag heten we allemaal Henk", sprak de in een roze polo gestoken VVD-wethouder Henk Buijtelaar, plechtig. Een mooi statement, HB. Ook zijn partijgenoten Henk Kraanen, met roze das, en Henk Ballast-Tatarian met roze bril, lieten hun gezicht zien op deze zonovergoten middag in dit mooie stukje natuur waar de mollen zich niet onbetuigd hadden gelaten. Effe knuffelen met roze Henk Dijkstra (PvdA) van de Twirls Ladiesrun. Burgemeester Henk Bolsius was met zijn dochtertje gekomen samen met Groen Links-wethouder diversiteit Henk van Eijk. Het fenomeen Facebook had zijn werk uitstekend gedaan, constateerde een stralende organisator Henk van Wegen-Koster. Ook de media waren massaal op dit vertederende evenement afgekomen. Verslaggever Henk Ghosen van Powned, ook vaak uitgescholden en bekogeld, Henk van RTV Utrecht, Henk (SBS6) van Hart van Nederland, Henk Degens van het AD/AC. Voor Amersfoort Dichtbij was Henk de Maijer aanwezig. Als bekende Amersfoorter (BA'er) moest ik op de foto met Henk van de Heuvel jr. die deze dag tien jaar getrouwd was met zijn Henk Brink. De beide Henken slaan geen stukje van mij in De Stad Amersfoort over. Een dikke pakkerd voor deze heerlijke homo's.

Dolenthousiast liepen de heren, samen met inmiddels honderden picknickers, te genieten van de soms fraai uitgedoste bezoekers. Een paradijsvogel uit het televisieprogramma 'Man bijt hond', getooid in roze hoepelrok, naaldhakjes en parasolletje was naar deze maaltijd in de open lucht gekomen, evenals kandidaat-raadslid Henk Happe (D66) en lijsttrekker Groen Links Henk Prins. Was er dan helemaal geen onvrede, vraagt u zich af. Jawel, twee honden vochten om een roze kunstbeen, de derde hond van Henk ging ermee heen. Een glaasje rosé gedronken, roze koeken gegeten en een toastje met roze zalm genuttigd. Aan roze amuses voor uw columnist was helaas niet gedacht. Een groot roze compliment voor iedereen die aan deze demonstratie tegen homohaat heeft meegewerkt.

Henk de Keijzer.

Naschrift; De politieke partijen die niet aanwezig waren, vallen bij mij nu af als ik aanstaande woensdag (19 maart) mijn stem ga uitbrengen. Weet het nog altijd niet, zweef nog dagelijks!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie