Roy Tomassen legt basis voor winst

5 april 2014 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - De basis voor de imponerende overwinning van Hooglanderveen op Sporting'70 werd zondag gelegd door Roy Tomassen (25). De spits van de kampioenskandidaat had niet veel tijd (nog geen half uur) nodig om de eerste drie doelpunten van het duel voor zijn rekening te nemen. Nog in de eerste helft volgden vier Hooglanderveense doelpunten (7-0) en daarmee was de eenzijdige wedstrijd al snel beslist.

door Balt Gmelig

Sporting''70 toonde zich op het zonovergoten Willem Tomassen sportcomplex een gewillig slachtoffer, vond Tomassen. ,,Ik had een moeilijker wedstrijd verwacht", zei de aanvaller na de fraaie overwinning. ,,Vorige week had Sporting tegen koploper Laren nog gelijk gespeeld."

Na de eerste balomwentelingen leek een grote zege voor de thuisclub niet in het verschiet. Maar toen na een minuut of tien de eerste treffer van Tomassen een feit was, wisten de toeschouwers niet wat ze zagen. Zelden was de hoofdmacht van Hooglanderveen zo productief geweest als in de eerste 45 minuten van een competitiewedstrijd. ,,We hebben misschien acht kansen gehad maar er zijn er wel zeven ingevlogen", maakte Tomassen de balans op. Hij was niet onder de indruk van zijn eigen drie doelpunten. ,,Dat waren geen geweldige treffers. Maar als spits maakt het niet uit hoe je ze scoort." Het zesde doelpunt van Hooglanderveen, gescoord door Freek Tomassen, leverde het meeste applaus van het aanwezige publiek op. ,,Terecht", vond zijn neef Roy. ,,Freek heeft het mooiste doelpunt gemaakt. De bal sloeg als een granaat in het net."

Met de gave hattrick bracht Tomassen zijn seizoenstotaal op zeven doelpunten. Daarmee is de oud speler van Hoogland, bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van Hooglanderveen, geen topscorer van de ploeg. Met tien doelpunten is die eer op dit moment voor Stijn Mossink weggelegd. Tomassen die vorig seizoen niet verder kwam dan vier doelpunten, hecht weinig waarde aan een topscorerstitel. ,,Ik vind dat niet zo belangrijk. Ik wil elke week wel een bijdrage aan onze resultaten leveren. Ik geniet net zoveel van een assist."

Naast de drie doelpunten zorgde Tomassen tegen Sporting voor twee assists. De beloning voor de aanvaller die de 90 minuten niet volmaakte ('Ik sta met drie gele kaarten op scherp') bleef niet uit. Hij werd tot 'man of the match' uitgeroepen. Tomassen had voor die benoeming zelf een andere speler in gedachten. ,,Voor mij was Erik van Dam vandaag de 'man of the match'. Hij speelde ijzersterk."

Door een vervelende blessure miste Tomassen de eerste zes competitieduels van dit seizoen. ,,Daarna heb ik bijna alle wedstrijden in de basiself gestaan. Ik heb een aantal goede wedstrijden gespeeld maar ik heb ook wat mindere duels achter de rug."

De ambities van de geboren Hooglandervener zijn duidelijk. ,,Ik wil graag met Hooglanderveen naar de derde klasse. Daar zijn we hier wel aan toe en is goed voor de club. Dat niveau hoort bij zo'n grote vereniging als Hooglanderveen." Tomassen is niet van plan de voormalige dorpsclub te verlaten, voordat de stap naar de derde klasse is gerealiseerd. ,,Ik blijf Hooglanderveen voorlopig trouw."