Ronde tafel over Gezondheidspark in De Nieuwe Stad op 14 maart

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

De ingebruikname van het nieuwe Meander en de ontwikkelingen in de Zorgsector vormen een prachtig moment om in Amersfoort een nieuw initiatief te lanceren dat kansen wil onderzoeken in de ‘gezondheidseconomie’. Dat doen we op vrijdag 14 maart in De Nieuwe Stad.

De ronde tafel heeft als doel om de partijen, en het publiek, met elkaar in gesprek te laten gaan en te peilen hoe we gezamenlijk inhoud kunnen geven aan ‘Gezondheidspark Amersfoort’. Er zijn veel initiatieven, maar het probleem is toch hoe je hier een bestendig en stimulerend draagvlak voor kunt creëren. Het initiatief komt uit de koker van D66-er Robert van Wijk.

De potentiële spin-off op de lange termijn zou kunnen zijn meer bedrijfsactiviteit, werkgelegenheid en interesse voor gebouwen/locaties in de buurt van het Meander MC en de Hogeschool, dus versterking van de as Oliemolenkwartier en De Isselt. We proberen geïnteresseerde partijen bij elkaar te brengen rond het initiatief ‘Gezondheidspark Amersfoort’ en ondernemerschap en werkgelegenheid rond dit initiatief stimuleren. Daarna willen we komen tot een vervolg, dat vanuit de betrokkenen wordt geïnitieerd en door de gemeente wordt ondersteund en dat kan leiden tot een netwerkorganisatie die vorm en inhoud geeft aan ‘Gezondheidspark Amersfoort’.

Deelnemers aan de ronde tafel:

Zorg

Meander MC (Mw. Wydoodt, lid Raad van Bestuur)

Beweging 3.0 (Mw. Lenselink, voorzitter Raad van Bestuur)

Onderwijs

HU Amersfoort, Zorg en ICT (Hr. De Groot, directeur))

SOMT (Hr. Smeets, directeur)

Ondernemers

Hemmo Hemmes, Federatie Bedrijvenkringen Amersfoort e.o.

Bart Schoonderbeek, De Nieuwe Stad en directeur Schipper Bosch.

Publiek debat o.l.v. Jan Willem van Lieshout.

Plaats: De Nieuwe Stad

Inloop: 19:30 uur

Programma: 20:00 - 21:45 uur

Borrel en napraten: 21:45 - 22:30 uur

Aanmelden kan nog, er is nog beperkt plaats, dus wees er snel bij: Gezondheidspark@stadslab033.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie