Studenten MBO Amersfoort voelen lokale politici aan de tand

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

PERSBERICHT

Amersfoort, 7 maart 2014

‘Studenten MBO Amersfoort voelen lokale politici aan de tand’

Op 19 maart vinden de landelijke gemeenteraadsverkiezingen plaats. Om studenten van MBO Amersfoort te betrekken bij de regionale politiek organiseert MBO Amersfoort op 13 maart van 13.00 tot 14.30 uur een debat in Leerhotel Het Klooster. Tijdens dit debat krijgen de 8 aanwezige partijvertegenwoordigers stellingen voorgelegd door de studenten.

Voorbereiding

Binnen de school voor Economie en Ondernemen maken de verkiezingen deel uit van het onderwijsprogramma. Zo’n 250 eerstejaars studenten zijn al weken druk met de voorbereidingen op het debat. Zo bezocht een aantal van hen onlangs het literair diner in het Klooster om daar contact te leggen met de partijvertegenwoordigers en namen zij deel aan het debat bij de Hogeschool Utrecht.

Discussie

De studenten hebben in groepjes stellingen geformuleerd die zij op 13 maart voorleggen aan de politici. Aan de hand van de stellingen wordt de discussie aangegaan met en tussen de politiek leiders. Rob Lampe treedt op 13 maart op als dagvoorzitter en zal het debat leiden.

Stemmen

De studenten wordt bij binnenkomst op 13 maart gevraagd hun stem uit te brengen op de partij van hun voorkeur. Na afloop brengen zij opnieuw hun stem uit. Gekeken wordt of het debat hun initiële keuze heeft beïnvloed.

Het debat is openbaar toegankelijk. Zowel publiek als pers is van harte uitgenodigd het debat bij te wonen in Leerhotel Het Klooster aan de Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie