Volleyballers AVV Keistad denderen door

5 april 2014 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Voor de volleybalheren van AVV Keistad die uitkomen in de tweede divisie, komt het kampioenschap met rappe schreden naderbij. De 4-0 overwinning tegen Vocasa uit Nijmegen in de eigen sporthal Midland, droeg daar in hoge mate aan bij. Met nog vier wedstrijden voor de boeg lijkt de ploeg van trainer Marcel Ruijterlinde na een jaar afwezigheid terug te keren naar de eerste volleybal divisie.

door Huub van Aerssen

Voor de vijfde keer op rij slaagde Keistad er in om de volle winst binnen te halen. Alhoewel de gasten uit Nijmegen alleen aan het begin van de tweede en derde set nog wat tegengas gaven, was het vervolgens over en uit en liet de thuisploeg zien dat het als terechte titelkandidaat kan en mag worden aangemerkt.

Al direct bij de eerste service serie zette Keistad spelverdeler Djim Baas zijn ploeg op een 9-0 voorsprong, waardoor Vocasa van meet af aan achter de feiten aanliep. De Amersfoorters straalden ook in dit treffen weer rust en vertrouwen uit en raakten de gehele wedstrijd geenszins uit balans. Met setstanden van 25-12, 25-18, 25-18 en 25-13 een smakelijke overwinning die de Ruijterlinde formatie weer een stap dichter bij de beoogde doelstelling brengt: terugkeer naar de naast hogere volleybaldivisie.

Komend weekend staat de thuiswedstrijd tegen Taurus op het programma.

Verlies voor dames

Het eerste damesteam van AVV Keistad dat uitkomt in de derde divisie, wist afgelopen zaterdag niet tot winst te komen in de kraker tussen de nummer 2 (Croonenburg) en de nummer 3 (AVV Keistad). In sporthal Midland, thuishaven van de Amersfoortse formatie trok, na een spannend volleybalgevecht, Croonenburg aan het langst eind en won met 2-3. Setstanden: 25-20, 22-25, 27-25, 23-25 en 10-15. Uit genoemde setstanden is af te lezen hoe beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.

AVV Keistad coach Floris Verhijde:" We hebben goed gespeeld en op een hoog niveau. Belangrijk daarbij is om het tegen dit soort taaie tegenstanders de gehele wedstrijd vol te houden. We waren als ploeg in de uitvoering van verschillende onderdelen soms te wisselvallig. Een goede service werd afgewisseld door een servicefout en een kill block door een slap block waar doorheen werd geslagen. Een absoluut leermoment voor de komende trainingen en overige nog te spelen wedstrijden. Steeds opnieuw willen werken aan je niveau en niet tevreden zijn met het huidige. En dat continueren tot en met de laatste wedstrijd!" Komend weekend de thuiswedstrijd tegen Amsterdam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie