Mia sluit zaalseizoen af met winst

5 april 2014 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Dankzij de 22-14 overwinning op hekkensluiter Triaz, eindigden de korfballers van MIA dit zaalseizoen op een fraaie tweede plaats achter kampioen Pernix. In dit laatste korfbaltreffen kwam de ploeg van trainer Harry Schut geen moment in de problemen.

Nadat Triaz de score opende en MIA kort daarna de gelijkmaker produceerde, werd duidelijk wie er op schot was. Op een stand van 2-1 was het Willem Tigelaar die de eerste helft afsloot met een serie van maar liefst zes doelpunten.

In de aanvangsminuten van de tweede helft liep MIA snel uit naar een 16-6 tussenstand en was de wedstrijd eigenlijk al gelopen. En alhoewel Triaz zich verbeten terug wist te knokken tot een stand van 16,9, was het daarna de thuisploeg die orde op zaken stelde en de wedstrijd in alle rust uitspeelde naar een eindstand van 22-14.

Zoals al vermeldt werd Pernix uit Leiden de grote kampioen en promoveerde daarmee naar de eerste klasse. MIA wil zich revancheren op het veld, waar op 22 maart aan de Schothorsterlaan wordt aangetreden tegen Juventa.

Doelpunten MIA: Willem Tigelaar 7, Frank van der Wiel 5, Sebastiaan Bannink 4, Sander van der Neut 4, Mariëtte Vergeer en Karin Swart beiden 1.