AZ&PC hard onderuit

5 april 2014 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - De waterpoloheren van eredivisionist AZ&PC gingen afgelopen zaterdag in het eigen sportfondsenbad hard onderuit. Met een nederlaag van 5-14 was Polar Bears uit Ede een maatje te groot voor de ploeg van trainer Arie van de Bunt.

Zonder doelman Jordi Stil die om nog onduidelijke redenen zijn cap aan de wilgen heeft gehangen, bleek van meet af aan dat de gasten uit Ede verreweg het beste van het spel hadden.

AZ&PC maakte een matte indruk, waarbij het zowel aanvallend als verdedigend ver onder de maat speelde en ook qua scorend vermogen ruim tekort kwam. Al met al een op alle fronten teleurstellend AZ&PC, dat veel aan daad - en mankracht lijkt te hebben ingeleverd.

Heren naar titel

Waar concurrenten voor de titel moeite hadden of zelfs punten verspeelden in het kleine bad in Nunspeet, walste waterpolo derdeklasser SG Amersfoort met speels gemak over de Gelderse laagvlieger heen. Met de 12-3 overwinning een goede stap in de richting van het naderende kampioenschap. Ondanks het gemis van twee midvoors speelde SGA een aanvallend gelikte wedstrijd. Trainer Jeroen Kers: ,,Alles verliep volgens afspraak. Nog vier keer winnen en we kunnen op de platte kar."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie