D66 Kandidaten stellen zich voor

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Gerard Smakman, kandidaat nr 12

Ik stel me van harte kandidaat voor de gemeenteraad van Amersfoort. Graag wil ik mijn bijdrage leveren aan het bijsturen en zo mogelijk mede-ontwikkelen van gemeentelijk beleid, met name op het gebied van duurzaamheid en economie.

Bij de provincie Utrecht heb ik de nodige ervaringen opgedaan in de politiek als lid van de D66 Statenfractie en als commissielid voor de commissie Milieu, Mobiliteit en Economie en woordvoerder duurzaamheid. Voor de D66 Statenfractie heb ik tot nu toe een goede inbreng kunnen leveren: op mijn initiatief zullen alle GS besluiten voortaan standaard op duurzaamheid worden getoetst en zo mogelijk duurzamer worden gemaakt.

Als lid van de thema-afdeling D66 duurzaam (in de werkgroep grondstoffen) heb ik me intensief bemoeit met politieke standpunten op het gebied van afvalverwijdering, recycling en de rol van de biobased economy.

Jacques Happe, kandidaat nr 11

“De kiezer staat steeds verder af van de politiek.”

“Politici nemen de kiezer niet serieus.”

Twee uitspraken die de afgelopen jaren steeds vaker te horen waren. Voor mij staan ze symbool voor wat de politiek niet goed doet: verbinden met de kiezer. Als politicus dien je je oor niet alleen in verkiezingstijd te luister te leggen bij de kiezers, maar gedurende de hele periode dat je bent gekozen.

Ik wil die kloof tussen politiek en de Amersfoorter verkleinen, door te luisteren naar wat leeft en daar naar te handelen. De dialoog, die in de D van D66 symbool staat, vormt de basis van de verbinding.

Ik wil de inwoners meer betrekken bij wat echt van belang is voor Amersfoort. Maar… persoonlijke aandacht is onmogelijk als je er niet op uit trekt. Zichtbaar word je nu eenmaal niet door in het Stadhuis te blijven. Zichtbaar word je door je te laten zien in de wijken en dorpen.

Ik vind dat onze gekozen raadsleden zich daarbij richten op een beperkt aantal specifieke buurten, omdat ze je daar (persoonlijk) kennen. Vertrouwen op de eigen kracht van mensen is één van de uitgangspunten van D66. Dat kun je zo in praktijk brengen door te luisteren naar wat de mensen in de wijken en dorpen te zeggen hebben.

Wél zet ik me in en maak ik me sterk voor wat de Amersfoorter belangrijk vindt. Dat doe ik op de D66-kandidatenlijst vanaf mijn elfde plek. Want 11 betekent: 1 voor de stad Amersfoort en 1 voor de individuele bewoner…

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie