SP folder verstoort zondagsrust

26 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Zondagmiddag, 3 uur in de middag. Ik zit in de zon als de hond tekeer gaat en ik denk: “nee toch, geen visite a.u.b.

Gelukkig laat iedereen mij met rust. Een uur later zie ik de oorzaak van het hondengeblaf. Er ligt een grote SP folder op de deurmat. Och heden!

De SP foldert op zondag én negeert onze Nee/Ja sticker op de brievenbus.

Daar waren sommige anti BPA'ers toch zo kwaad over? Dit van de SP is veel erger! Op de zondag, heremijntijd. Heeft de SP dan nergens respect voor? Dit is al de tweede SP folder deze week. Eerst een minifolder met alleen het hoofd van Ad Meijer, dan een grote folder, met alle SP gegadigden erop. Gelukkig zie ik daar ook het “oude" Amersfoortse boegstuk van de SP. Hallo Bets! Houdt de SP ook van geintjes?

Ik herinner mij de SP als zijnde één van de weinige politieke partijen die lang hun poot stijf hielden in de kwestie buurthuizen, wijkwinkel en meldpunt. Het CDA, en met name ex wethouder Boeve gunde de stadbewoners geen enkel buurthuis en wijkwinkel meer. Alles moest weg. En dat over de ruggen van bewoners en

Grappig dat nu opeens, ja, ja, het is verkiezingstijd, de meeste politiek partijen de wegbezuinigde locaties weer terug willen in de wijken. Geld over de balk?

De kennis van de wijken en haar bewoners nu weer terughalen? Dat gaat toch heel moeilijk als je eerst - bijna alle partijen stemden voor wegbezuinigen, ook de PvdA! - de professionals de laan uitstuurt, de gebouwen sluit en de inventaris naar de ROVA brengt.

Oh ja, wij krijgen Stippen in de wijk. Hier en daar mag een buurthuis opeens open blijven, wordt er voor 60.000 euro aan nieuwe inventaris ingezet en wacht men gespannen op de honderden bewoners die, Nee/Ja op komen draven.

Het is om te huilen, dit is de Amersfoortse politiek.

Tot slot.

SP, ik heb er geen enkele moeite mee hoor, die folder op de zondag en ondanks onze sticker Nee/Ja. Ik hoop dat jullie gevrijwaard blijven van alle negatieve mails die een ander ten deel viel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie