Musical ‘Ruth’ in Amersfoort gaat over crisis en trouw

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Het is een traditie in Amersfoort-Noord: de uitvoering van een grote musical op basis van een Bijbels verhaal. Iedere keer weer trekken de musicals van Gerard van Amstel en Gerard van Midden meer dan 2000 bezoekers. En dat in twee weekenden tijd!

De nieuwste musical heet ‘Ruth, van graf tot wieg’ en wordt uitgevoerd op 29 en 30 maart en op 4, 5 en 6 april 2014 in ‘t Brandpunt in Amersfoort. Kaarten à tien euro zijn nu al te koop op www.musicalruth.nl.

Thema van de musical

Het verhaal over de buitenlandse Ruth en de crisis in haar leven en in dat van haar schoonmoeder Noömi, is het verhaal van veel mensen in onze tijd. De crisis hakt er diep in. Gezinnen moeten soms onmogelijke keuzes maken. Mensen drijven naar de randen van onze samenleving. Niets is meer vanzelfsprekend. Hoe overleef je? Hoe knok je je daar uit? Wie heb je daar bij nodig?

Natuurlijk geeft het verhaal geen kant-en-klaar antwoord. Dat zou te makkelijk zijn. Maar het laat wel zien dat als mensen trouw blijven aan elkaar en aan wat hen drijft, er toekomst mogelijk is.

Een bijzonder podium

Bij de musical zijn 80 mensen betrokken. 55 van hen staan op het podium als spelers, zanger en danser. Een heel bijzonder podium, want de musical wordt op een vierkant ‘eiland’ midden in het Brandpunt gespeeld met aan vier kanten zogenaamde catwalks dwars door de hele ruimte. Daardoor zit je als publiek letterlijk midden in het verhaal en ben je net als de spelers een van de inwoners van Betlehem. Dat levert een unieke totaalervaring op.

De uitvoeringen

Musicalgroep Amersfoort-Noord voert de musical - die circa twee uur duurt - acht keer op. Op de volgende data en tijden: 29 maart en 30 maart (beide om 14.00 en 19.30 uur). 4 april (19.30 uur), 5 april (14.00 en 19.30 uur) en 6 april (14.00 uur).

De uitvoeringen worden live begeleid door een band en vinden alle plaats in het Oecumenisch Centrum ‘t Brandpunt (Kattenbroek) aan de Laan naar Emiclaer 101 in Amersfoort.

Wie kaarten wil moet niet te lang wachten met bestellen. Direct bestellen en afrekenen kan op www.musicalruth.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie