Amersfoorts Jeugd Orkest naar Internationaal Festival in Aberdeen

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) geeft zondag 16 maart een aantrekkelijk programma met o.a. het Zwanenmeer in Leerhotel ‘t Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort. Dirigent is Rolf Buijs. Entree voor dit Benefietconcert is € 20,- incl. koffie voor en na. Kinderen onder 18 jaar € 10,- Vanaf 10.30 uur bent u welkom, start concert 11.30 uur.

Om de drie jaar staat er een Internationale ontmoeting met leeftijdsgenoten op het muzikale menu van het AJO. Voor deze zomer is dat het Aberdeen International Youth Festival (AIYF), een van de grootste internationale multidisciplinaire festivals voor de jeugd. Sinds de oprichting van het festival hebben al meer dan 25000 jonge mensen van over de hele wereld deelgenomen aan dit festival. Dit prestigieuze festival heeft dan ook veel in petto voor de AJO-leden: natuurlijk prachtige eigen concerten in nieuwe zalen voor een Internationaal publiek, nieuwe inspiratie door andere deelnemers te zien optreden, maar vooral ook unieke concerten in samenwerking met andere deelnemende orkesten. Er zal intensief worden samengewerkt met The Grampian Youth Orchestra (Schotland) en het Interschool Orchestra of New York. Repetities monden uit in gemeenschappelijke concerten: beide op het grote podium van de Concert Hall of Aberdeen met over de 100 musici! Daarnaast biedt het AJO een jonge Schotse pianist de gelegenheid te soleren met AJO in het pianoconcert voor de linkerhand van Ravel. De verwachting is dan ook dat deelname aan dit festival een grote impuls zal geven aan de kwaliteit van het orkest.

De kosten van deze meerdaagse trip zijn fors. Reden voor het AJO om op zondag 16 maart 2014 om 11.30 uur dit extra Benefietconcert te geven dat in samenwerking met Rotary Club Amersfoort Stad wordt georganiseerd. Op de website www.rotaryconcertajo.nl vindt u alle informatie. Hoe enthousiaster de opkomst, hoe meer geld er gegenereerd kan worden voor deze jonge musici. Kom genieten van de koffie voor- en achteraf, van de charme van deze jonge musici en van de door hen gespeelde muziek: Suite uit het Zwanenmeer van Tchaikovsky en de 7de Symfonie van Prokovief.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie