Twee Amersfoortse scholen nemen deel in e-waste race

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

AMERSFOORT - Op twee basisscholen in Amersfoort start maandag 10 maart een wedstrijd waarbij scholieren zo veel mogelijk klein-elektronisch afval (e-waste genoemd) op moeten halen. In heel Nederland nemen acht scholen het tegen elkaar op in de e-waste race. De school die het meest inzamelt, wint een schoolreis naar wetenschapsmuseum Nemo! In Amersfoort doen de Bilalschool en KBS de Biezen mee. Op maandag worden eerst introductielessen verzorgd op twee scholen in Amersfoort. Wethouder Cees van Eijk (GL) sluit in de middag van 14.30 tot 14.45 aan bij de introductieles op Bassischool de Biezen in Hoogland om de officiële aftrap te geven.

Bewoners die in de buurt van deze scholen wonen kunnen tussen tussen 17 maart en 19 april gemakkelijk en gratis hun klein-elektronisch afval thuis op laten halen door de scholieren van de twee deelnemende scholen. Dit kunnen ze doen door hun elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Scholieren krijgen een mail als e-waste aangeboden wordt in hun buurt en komen het op de aangegeven dag en tijd ophalen. Denk bij elektronisch afval aan een oud toetsenbord, wekker, telefoontje maar ook kabels of adapters.

Slechts 40 procent van de niet meer gebruikte elektronische apparatuur wordt via officiële kanalen ingezameld en vervolgens optimaal gerecycled. De rest gaat met het grof huishoudelijk afval (GHA) de verbrandingsoven in. Daardoor verdwijnen schaarse grondstoffen uit de kringloop en loopt de circulaire economie vast. Het apart inleveren van klein-elektronische afval zorgt er voor dat waardevolle grondstoffen uit apparaten in de kringloop blijven. De e-waste race verlaagt de drempel tot inleveren, want nu wordt het klein-elektronisch afval door scholieren thuis opgehaald.

Meer informatie: www.ewasterace.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie