Minister Plasterk (PvdA) op werkbezoek in Amersfoort

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

AMERSFOORT - De PvdA is voorstander van de 'doe-democratie': groepen inwoners die spontaan bij elkaar komen om een clubhuis te starten, een bibliotheek of een speeltuin op te zetten of de straat te renoveren. Minister Plasterk: ,,Waar gemeenten voorheen spraken van 'burgerparticipatie' kun je nu beter spreken van 'overheidsparticipatie': de burgers doen het, en de overheid kan soms een steentje bijdragen." Plasterk gaat maandag 10 maart over dit thema in gesprek gaan met sociaal ondernemers en maatschappelijke organisaties zoals Matchpoint en Stichting Kommak in Amersfoort.

In de wijk Kruiskamp gaat de minister op bezoek bij bewonersbedrijf 'Kruiskamp Onderneemt', gevestigd in voormalig schoolgebouw De Witte Vlinder. Bewonersbedrijven zijn bedrijven van, voor en door bewoners met het doel hun buurt economisch, fysiek en sociaal te helpen ontwikkelen. Het is daarbij het streven dat deze bewonersbedrijven zoveel mogelijk hun eigen geld gaan verdienen en daarmee dus losser komen te staan van subsidies en hun verstrekkers.

Het werkbezoek start maandag 10 maart om 13.45 uur bij het Trivium College, aan de Dierenriem 11. In verband met een ingelast spoedoverleg komt Plasterk om 14:30 aan. Vanaf 15.00 uur wandelt hij naar de Van Galenstraat 30. Ook Louis de la Combé (lijsttrekker PvdA Amersfoort), Bert Lubbinge (wethouder PvdA Amersfoort), Grace Tanamal (Tweede Kamerlid PvdA) en Lineke van Bruggen (raadslid PvdA Amersfoort) nemen aan het werkbezoek deel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie