D66 Kandidaten stellen zich voor

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Mona Coppens-Wijn, kandidaat nr. 14: Iedereen woont in een gemeente. Dus wat de gemeente doet of nalaat, raakt alle inwoners. Vanwege die korte lijn naar de burgers wil de regering steeds meer taken naar de gemeenten overhevelen. Dan is het voor de raad meer dan ooit van groot belang dat binnen de beperkte kaders de juiste keuzes worden gemaakt. D66 moet daarbij een belangrijke rol spelen.

Ik ben gepokt en gemazeld in het voorbereiden en verdedigen van beleid in een bestuurlijk zeer complexe omgeving, waarbij nauwe contacten met ministeries, belangenorganisaties, instellingen en individuele betrokkenen essentieel waren. Ik moest wetteksten en andere formele stukken analyseren en op hun merites toetsen, schriftelijk en mondeling een bijdrage daaraan leveren, en meerderheden vinden voor standpunten en mogelijke compromissen. Ik zou heel graag die vaardigheden willen inzetten waar het gaat om de belangen van de mensen in onze stad. Gezien mijn senioriteit spreekt het daarbij vanzelf dat ik daarbij expliciet aandacht wil geven aan de belangen van de oudere Amersfoorters.

Ik weet dat het raadswerk nogal wat tijd kost. Het mooie is: die heb ik!

Ilyas Sener, kandidaat nr. 13: Ik ben dus Ilyas Sener (45) gehuwd, twee kinderen en woon sinds twaalf jaar in Amersfoort. Gemeentes krijgen steeds meer bevoegdheden en bezuinigingen opgelegd door de landelijke overheid. Aankomende gemeenteraadsverkiezingen zijn daarom wederom zeer belangrijk en vraagt om gedreven en ervaren mensen, met ook aandacht voor de verschillende culturen.

In deze economisch mindere tijden wil ik me inzetten voor meer innovatie, samenwerking met de aangrenzende gemeentes, verbeteren van het vestigingsklimaat voor bedrijven en duurzaamheid. Kortom: Stem op mij, samen met u wil ik mij inzetten voor een bruisende gemeente waar je fijn en veilig kunt wonen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie