Architect geeft toelichting op ontwerp Eemhuis

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

AMERSFOORT - De bouw van het Eemhuis aan het nieuwe Eemplein in Amersfoort nadert zijn einde. Om het gebouw voor de ingebruikname in een voorfase te kunnen bekijken, houdt FASadE nog voor de officiële opening een 'preview' met een toelichting door architect Eric Thijssen van Neutelings Riedijk op de opgave en het ontwerp.

Aansluitend zijn er geleide rondleidingen door het gebouw. Het Eemhuis is georganiseerd als een verticale stapeling van de genoemde programma's. Deze opzet moet de samenwerking tussen de gebruikers en bezoekers stimuleren.

Het complex, ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten meet bijna 15.000 vierkante meter en biedt binnenkort huisvesting aan vier grote culturele instellingen: Kunsthal KAdE; Scholen in de Kunst; Archief Eemland en Bibliotheek Eemland. Ook FASadE krijgt een plek in de nieuwbouw. Het gebouw is gelegen in een binnenstedelijke herontwikkelingsgebied dicht bij het centrum van de stad. Blikvanger bij het Eemhuis is de buitenkant met een bollenstructuur in aluminium, die terugkomt in het interieur. Andere dominante materialen aan de gevelpartij zijn glas en donkere baksteen. Houten elementen en beton bepalen het interieur. Het Eemhuis kent een bijzondere geschiedenis, omdat tijdens het bouwproces werd besloten om het oorspronkelijk geplande Poppodium te vervangen door Kunsthal KAdE, met alle gevolgen voor planning en financiering. Het proces stond onder hoge druk en de politieke en publieke belangstelling was enorm.

De preview wordt gehouden op vrijdag 11 april, aanvang 11.00 uur, ontvangst om 10.30 uur. Aanmelden is verplicht: secretariaat@amersfoort-in-c.nl, tav Henriette Jongejan

Deelnemen kost 5 euro. Meer informatie op de website van FASadE.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie