Basisschool de Kosmos genomineerd voor Gouden Neus

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOGLAND - Elk jaar kiest Montessori basisschool De Kosmos een goed doel. Vorig schooljaar waren dat de CliniClowns en werd met een sponsorloop en het Zomeravondconcert maar liefst 10.775,50 euro opgehaald. De CliniClowns vonden deze actie zó bijzonder, dat zij De Kosmos hebben genomineerd voor de Gouden Neus 2013. Dit betekent dat de actie van De Kosmos in 2013 de meest creatieve en ludieke was van de provincie Utrecht.

Dat de basisschool voor eigentijds Montessori onderwijs de CliniClowns als goed doel koos, was niet toevallig. De school vierde haar 25-jarig bestaan en wilde dat feest niet alleen vieren. ,,Juist als je feest viert met elkaar, is het goed om stil te staan bij mensen die het minder hebben", vindt De Kosmos-directeur Sonja van Katwijk. ,,De CliniClowns spreken kinderen aan. Daarnaast hebben een paar kinderen van onze school in het ziekenhuis met de CliniClowns te maken gehad, wat het heel dichtbij brengt."

Eén van die leerlingen was Sophie Pijl (9). Zij lag in het ziekenhuis vanwege haar chronische darmziekte. ,,In het ziekenhuis ben je veel bezig met wat je hebt en als de CliniClowns kwamen, was dat even helemaal weg", vertelt ze. ,,Eén van de clowns die bij me kwam, had een heel mooie ballon voor me opgeblazen en die aan de lamp gehangen. Elke keer als ik naar de lamp keek, werd ik aan iets leuks herinnerd. Dat vond ik fijn."

Alle 350 leerlingen van de school zetten zich voor de CliniClowns in. Ze renden rondjes bij de sponsorloop en tijdens het Zomeravondconcert maakten ze zelf muziek en verkochten lekkere hapjes voor het goede doel. Dit jaar zullen de kinderen zich inspannen voor de Nierstichting. ,,Om de maatschappelijke betrokkenheid van de kinderen de vergroten, kiezen we elk jaar een goed doel dat dichtbij ligt", aldus de schooldirecteur. ,,We hebben een jongen op school die een niertransplantatie nodig heeft. Daarom komen we dit jaar in actie voor de Nierstichting."

De Kosmos dingt als provinciewinnaar van de provincie Utrecht mee naar de Gouden neus. De winnaars van de Gouden, Zilveren en Bronzen Neus worden gekozen door het Nederlands publiek. Via www.cliniclowns.nl/goudenneus kan van 10 tot en met 20 maart op de provinciewinnaars worden gestemd. Op zaterdag 22 maart worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op het hoofdkantoor van CliniClowns in Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie