2 winnaars uit Amersfoort voor het 5e Appeltern Tuinenfestival “Dromend van Holland”

15 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Nederlands grootste en mooiste tuinideeënpark organiseert in 2014 het vijfde Appeltern Tuinenfestival, een lustrumjaar. De Tuinen van Appeltern heeft de status van een tuinvoorlichtingspark. Alle in Nederland geproduceerde materialen zijn hier toegepast te zien in meer dan 200 voorbeeldtuinen.

Tuinarchitecten en ontwerpers uit Nederland en België werden uitgenodigd een ontwerp in te sturen met het thema ‘Dromend van Holland’.

Hélène Oudshoorn, van Oudshoorn Tuin- en Landschapsontwerpen, maakte samen met haar collega Ingeborg Hovind de ‘Kijkdoos van het maakbare’ in dit ontwerp wordt de droom gevangen in een ommuring van hagen: de kijkdoos. Via de gaten aan de voorkant, kan een er een kijkje in genomen worden. Met een beetje goede wil kun je de droom zelfs betreden. Take a Seat en laat de omgeving op je inwerken. Met een grassprietje tussen je tanden kun je bijna voelen hoe het is om onderdeel te zijn van het landschap: fietsend over de dijken, genietend van het water, de wind horen ruisen. De bloemenrivier als metafoor van het kabbelende water in de rivier. De bezoeker kan hier letterlijk wegdromen.

Ontwerper mark Kino van buro Ruimte, maakte ‘…Kijk ik omhoog, en zie de wolken overdrijven’, waarin water, riet en wolken een belangrijke rol spelen.

De winnende ontwerpen worden in maart gerealiseerd en zullen in het park vanaf april te zien zijn. Voor iedereen die wensen heeft op het gebied van zijn tuin een goed moment om een kijkje te nemen in onze modeltuin.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie