D66 kandidaten stellen zich voor

14 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Siebolt Bennema, kandidaat nr 16: Na in de jaren 90 van de vorige eeuw uitgebreid actief te zijn geweest binnen D66 als o.a. voorzitter van de afdeling Amsterdam De Baarsjes en duo-raadslid in het stadsdeel De Baarsjes (in Amersfoort heet dat buitengewoon raadslid) en de laatste paar jaar weer in het afdelingsbestuur van D66-Amersfoort, heb ik besloten mij te kandideren voor het raadslidmaatschap in Amersfoort.

In de afgelopen twee jaar heb ik als Secretaris Politiek een aantal maal bij fractievergaderingen gezeten en kunnen ruiken wat het raadslidmaatschap in Amersfoort inhoudt en welke onderwerpen er spelen.

Mijn politieke belangstelling richt zich vooral op de plaatselijke politiek, meer nog de landelijke politiek. Gemeentepolitiek gaat over concrete zaken die de inwoners van Amersfoort direct aangaan en dat spreekt mij zeer aan.

Daar komt bij dat ik als project- en procesmanager de afgelopen jaren op professionele basis veel bij gemeenten ben geweest en bekend ben met veel gemeenten en de onderwerpen waarmee zij zich bezighouden. Gemeenten zijn voor mij een boeiend werkterrein.

Het lijkt daarom zo leuk om de gemeente Amersfoort ook eens in de 4 jaar door de ogen van een raadslid te bekijken, kritische vragen te stellen, maar ook mee te denken over oplossingen voor meer en minder ingewikkelde vraagstukken.

Arno van Essen, kandidaat nr. 15:

Inmiddels weet ik ‘wat er te koop is’ en vooral wat mij wel en niet aanspreekt. Uit loyaliteit ben ik wellicht ‘iets’ te lang blijven hangen in datgeen wat in mijn jongere leven ideaal was, maar voortschrijdend inzicht heeft me gebracht waar ik ben en wie ik ben.

Als humanist staat voor mij de mens centraal. De omgevingsbewuste mens, met een eigen èn gedeelde verantwoordelijkheid voor het hier / elders en nu, èn voor de toekomst.

Ik ben geen specialist pur sang (behoudens mijn professie als pensioenspecialist),

maar heb wel ik een bovengemiddelde interesse in en kijk op financiën en economie.

Dit is voor gedreven personen vaak erg lastig, maar iedere oplossing begint met een gedegen analyse van de casus. Niet om alleen de beren op de weg te zien, maar vooral om er achter te komen welke wegen ‘beren-vrij’ zijn…

Door de aard van mijn werk en wie ik ben, weet ik mij zeer goed aan te passen aan nieuwe

situaties en mensen en ik neem daarbij graag het initiatief. Daardoor ben ik flexibel en ruim inzetbaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie