Wereldberoemde Jostiband Orkest geeft met Lee Towers op 29 maart a.s. galaconcert in Barneveld

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Als grootste orkest van mensen met een verstandelijke beperking ter wereld musiceert de Jostiband al 48 jaar met veel succes, zowel nationaal als internationaal. Niemand kan verwoorden, waarom en hoe de Jostiband zoveel enthousiasme, ontroering en emoties weet los te maken. Verstandelijk gehandicapten weten met hun muzikaal optreden blijkbaar emotie op emotie te stapelen en de Jostiband kent en gebruikt dit grote geheim. De orkestleden, die wekelijks repeteren is deze muziekactiviteit geen werk, maar een hobby dat al jarenlang met ongelooflijk veel plezier en enthousiasme wordt beoefend. Ze halen er niet alleen veel plezier uit, maar stoppen met hart en ziel er ook ongelooflijk veel plezier in. Dat de musici omringd, gesteund en liefdevol begeleid worden door een heel team is geen geheim. De grote spil in het geheel is de muzikale en zakelijke leider en dirigente van het orkest Lyan Verburg. Dat is misschien wel het geheim van het succes. Het is een hele beleving, om te ontdekken hoe de orkestleden niet vanuit hun beperkingen maar vanuit hun mogelijkheden met veel overgave, enthousiasme en plezier musiceren. De Josti`s hebben de muziek in zich, het musiceren is een deel van hun leven en zij strooien hun repertoire uit met ongelooflijk veel plezier. Zij genieten van het musiceren en ze ondervinden dat anderen daar weer plezier aan beleven. Volkse, religieuze of klassieke muziek- ze spelen alles met gelijke overgave. Muziek is hun geluk. Zij spelen muziek uit het hart.

Lee Towers was in het kader van de Manifestatie `Over de Drempel `in 1994 in de Veluwehal in Barneveld de eerste Nederlandse artiest, die zich aan wilde passen aan de toonhoogte van de Jostiband, want de Jostiband heeft zowat een jaar nodig, om een nummer in te studeren. Lee Towers werd toen beloond met het erebord van de gemeente Barneveld. Nu 20 jaar na zijn eerste optreden heeft Lee Towers wederom heel spontaan zijn medewerking toegezegd.

De toegangskaarten kunnen besteld worden via info@ballonmuseum.nl en Stichting De Rozelaar, Rozenstraat 9, Barneveld. De kaarten kosten € 19,50 per stuk. De opbrengst gaat naar het Instrumentenfonds van de Jostiband, Ons Bedrijf, Vrienden van De Rozelaar, Zorgboerderij de Gruttohoeve in Stroe en het Ballonmuseum.

................................................................................................................................

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie