Amersfoortse waardering voor Ton Blom, vrijwilliger en promotor van (oud) Amersfoort

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

AMERSFOORT - Op vrijdag 7 maart heeft Ton Blom een Lenaert Nicasiusspeld ontvangen uit handen van burgemeester Bolsius. Dit gebeurde tijdens een fotopresentatie van de heer Blom in de Ichtuskerk aan de Kleine Haag te Amersfoort. De heer Blom ontving de onderscheiding voor het vastleggen en onder de aandacht te brengen van (oud) Amersfoort bij het grote publiek.

De heer Blom (1937) zet zich al jarenlang in voor de stad Amersfoort, als vrijwilliger en als promotor van (oud) Amersfoort. Hij verzamelt al meer dan vijftig jaar ansichtkaarten en foto's van Amersfoort. Begin jaren negentig besloot hij om zijn collectie onder de aandacht te brengen van geïnteresseerden en sindsdien verzorgt hij fototentoonstellingen en lezingen in kerken en ouderencentra. Hij gaf drie fotoboeken uit waarin hij veranderingen in de stad op bijzondere wijze vastlegde.

In 2005 kwam zijn eerste fotoboek uit over het Vermeerkwartier 'Van Klompenschool tot Universiteit', de wijk waar de heer Blom opgroeide en tot 2008 woonde. Om aan zijn foto's te komen benaderde hij vele mensen van het Vermeerkwartier. Ter gelegenheid van Amersfoort 750 jaar in 2009, bracht hij 'Amersfoort, wat er veranderde in vijftig jaar' uit. En in 2012 volgde er een fotoboek over het Leusderkwartier 'Een wandeling door het verleden'. Inmiddels hebben duizenden mensen een dergelijk fotoboek in hun bezit.

Sinds 2006 is de heer Blom actief als freelance medewerker voor de AD / Amersfoortse Courant en schrijft hij over (oud) Amersfoort. Ook hier verzorgt hij de foto's en voorziet deze van bijschrift.

Vanaf begin jaren zeventig tot 1982 was hij diaken en ouderling van de Ontmoetingskerk in Amersfoort en vanaf 1972 zat hij vier jaar in de ouderraad van de Prins Willem Alexanderschool. Vanaf 1995 was hij ouderling en tot op heden is hij actief als vrijwilliger in zorgcentrum De Lichtenberg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie