23e Runnersworld Amersfoortse Baancompetitite van hoog niveau

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Het maximale aantal inschrijvingen voor de 23ste editie van de Runnersworld Amersfoortse Baancompetitie is bereikt en daarmee is de inschrijving gesloten. Van de 140 lopers leveren AV Triathlon (organisator) en Altis beide 40 lopers. De overige lopers komen van clubs uit de regio of zijn ongebonden. Halverwege de competitie zullen de jeugdleden van Triathlon en Altis nog instromen om deel te nemen aan de kortere afstanden.

Opvallend is dit jaar het hoge niveau van de snellere lopers. Maar liefst 21 lopers hebben bijvoorbeeld ingeschreven voor de 5000 meter met een tijd van 17:00 minuten of sneller. Voor de 1500 meter, die in mei plaatsvindt zijn er 22 lopers die hopen binnen de 4:30 minuut te blijven, oftewel sneller dan 20 km/u te gaan lopen. Niet eerder was het deelnemersveld in de breedte zo sterk! De competitie is dit voorjaar verdeeld over 5 loopavonden. De langste afstand is 5000 meter op 25 maart en op 3 juni eindigt de competitie met een 800 meter. Het lopen van de snelste tijden biedt echter geen garantie op winst van de competitie, omdat er gebruik gemaakt wordt van een puntenklassement met handicapberekening. Zo krijgen dames 10% extra punten ten opzichte van de heren. De tweede bonus houdt verband met leeftijd. Lopers die jonger dan 19 jaar zijn, of ouder dan 35 jaar, krijgen ook extra punten.

De winnaar van vorig jaar, Aart Stigter, staat aan de start om zijn wisselbeker te verdedigen. Hij hoort bij de snellere lopers en de handicapbonus die hij vanwege zijn leeftijd van 57 jaar krijgt maakt hem moeilijk te verslaan. Zijn grootste uitdager lijkt wederom de 64-jarige Cees Stolwijk. Beide heren zijn in hun leeftijdsklasse Nederlands kampioen. Snelste Amersfoorter is op papier de 27-jarige Michel Riemersma maar zonder handicapbonus lijkt hij voor het klassement minder kansrijk.

Nieuw is dit jaar een verenigingsklassement. Van elke vereniging worden de vijf best scorende lopers bij elkaar opgeteld. Altis en Triathlon krijgen hierbij met name tegenstand van AV Pijnenburg (Soest) een Running2000 (Zeewolde). Op dinsdag 20 mei is er een extra 1500 meter voor alle lopers die buiten de competitie eens een baanwedstrijd willen proberen. Op www.avtriathlon.nl is verdere informatie te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie