Joeri Dubbe verbeeld macht en machthebber

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

LIEVE VROUW - Dubbe is gefascineerd door de ontwikkelingen van de wereld en het effect dat deze tijd heeft op de mensheid en ons leven. Met een fantastische cast dansers richt Dubbe zich in 'Solaris' op een fenomeen dat ons denken en leven beheerst: macht en de machthebber. De wereld wordt waargenomen als een piramide, met slechts een enkeling aan de top. Het is een manier van denken die van alle tijden is, maar - zo vraagt Dubbe zich af - is zij nog wel echt van deze tijd? Dubbe won al twee belangrijke prijzen met zijn werk: de felbegeerde BNG Prijs voor Nieuwe Theatermakers en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.

,,Joeri Dubbe heeft met zijn tweede avondvullende voorstelling 'Solaris' zijn naam als choreograaf voorgoed gevestigd. Het dansidioom van Dubbe is krachtig en met name in de ensemblestukken indrukwekkend." (Haarlems Dagblad).

,,De tweede grote productie van de jonge, veelgeprezen choreograaf Joeri Dubbe is wat dat betreft een enorme verrassing. De dansers, bijna allemaal (ex-)NDT'ers, zijn krachtig en gearticuleerd." (de Volkskrant).

De Lieve Vrouw, vrijdag 14 maart 20.30 uur. Meer info www.lievevrouw.nl of 033-4226555.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie