Zuid-Afrikaans spektakel met Abifazi

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

DE FLINT - Abafazi bestaat uit een groep sterke Zuid-Afrikaanse vrouwen. Met muziek, zang en dans geven ze een hartverwarmende kijk op hun leven. Abafazi staat met 'Mothers of Africa' op zondag 16 maart in de Flint.

In 'Mothers of Africa' worden stereotypes op hun kop gezet. De Afrikaanse drum en de melodieuze marimba worden volgens traditie alleen door mannen gespeeld, maar dit keer nemen de vrouwen van Abafazi ze voor hun rekening. Dit vrolijke spektakel zit vol energieke en bekende Afrikaanse hits, eigen composities, levendige choreografie en schitterende kleurrijke kostuums.

In Afrika heeft Abafazi - dat vrouwen betekent in het Zulu - al naam gemaakt. Tijdens de Kick Off van het wereldkampioenschap voetbal in 2010 begeleidden ze Shakira in Johannesburg en eerder maakten ze al onderdeel uit van de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Peking.

Kaarten voor Abafazi kunnen 24 uur per dag op www.deflint.nl worden besteld of van van maandag tot en met vrijdag 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag 12.00 tot 16.00 uur via tel. 033-4229229.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie