Expositie in het St Elisabeth verpleeg- en gasthuis

6 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Hetty Uyland-Kools exposeert!

Vanaf 7 maart 2014 kunt u in het St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort de expositie van figuratieve acryl- en olieschilderijen bezichtigen van de Soester schilderes Hetty Uyland-Kools.

Uit het werk van de in Zaandam geboren kunstenares spreekt een grote liefde voor de natuur in al haar diversiteit. Een schelp, een steen of een buizerd die neervalt op zijn prooi, het zijn voor Hetty inspirerende waarnemingen die haar schilderstalent activeren: “Het zijn dikwijls ook de dingen om me heen, die me raken. Soms biedt een mooie postzegel inspiratie of de saxofoon van onze dochter.”

De creatieve Soesterse houdt van heldere kleuren. Zo’n zestien jaar geleden begon ze met aquarelleren, later zocht en vond ze haar weg op het schilderspad door te experimenteren en diverse cursussen te volgen. Het tekenen met een kwast heeft ze ontwikkeld tot vrij schilderen, waarbij creatieve inspanning zorgt voor de nodige ontspanning.

Eerder exposeerde ze o.a. bij de restaurants Vuur en De Korte Duinen, bij de firma Brandsma en bij Medisch Centrum De Bundeling. Tweemaal heeft ze meegedaan aan het Kunstlint in Soest. Ook werd met veel plezier drie keer een bijdrage geleverd aan de manifestatie Kunst in Bedrijven.

De expositie loopt tot en met 8 mei.

Meer informatie is te vinden op: www.hettyuylandkools.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie