PvdA kandidaat Keskin presenteert Maakathon: innovatie in de maakindustrie

7 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Dinsdagavond 4 maart 2014 heeft Harun Keskin, kandidaat raadslid voor de PvdA Amersfoort, op Het Plein de presentatie van de Maakathon plaatsgevonden voor maar liefst 50 bezoekers, waar onder burgers, vertegenwoordigers van verenigingen, raadsleden en wethouders. Harun Keskin heeft behalve de steun van zijn eigen partij, ook vertegenwoordigers van partijen als de VVD, D66, Groen Links, SP en Amersfoort Anders weten te interesseren voor dit initiatief. Hij rekent na de verkiezingen op een goede samenwerking in de Gemeenteraad om dit initiatief gestalte te geven.

Harun Keskin zal de presentatie, die juist jongeren aanspreekt, nog bij een aantal verenigingen en scholen (waaronder Hogeschool Utrecht en de MBO scholen) geven.

Het initiatief beperkt zich namelijk niet enkel tot de bestrijding van de jeugdwerkloosheid. Het gaat vooral ook over het stimuleren van ondernemerschap bij jonge starters en de mogelijkheid hen een platform te bieden om innovatieve ideeën te ontwikkelen en te presenteren.

De stad Amersfoort beschikt over een enorm potentieel aan talentvolle jonge mensen, die in deze economisch onzekere tijd net dat zetje nodig hebben om zichzelf verder te ontplooien.

Multinationals over de hele wereld gebruiken het fenomeen Maakathon om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen op het gebied van innovatie in onder andere de maakindustrie. Leuke bijkomstigheid is dat Maakathon ook nog als talentscout fungeert. Amersfoort huisvest geen hoofdkantoor van een multinational, maar heeft genoeg bedrijven van voldoende omvang om dit initiatief te sponsoren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie