Inspirerende omgeving voor het kind

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

AMERSFOORT - Panta Rhei verwijst naar de gedachte van de Griekse filosoof Heraclitus dat alles in deze wereld steeds in verandering is. Deze gedachte komt overeen met wat Panta Rhei als kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang (BSO) dagelijks biedt: Bewust leren omgaan met elkaar en de wereld waarin we leven.

Waar andere kindercentra moeten krimpen, gaat het goed met Panta Rhei. Dit jaar wordt zelfs een tweede vestiging geopend. Dit komt mede doordat steeds meer ouders hun kinderen bewust willen opvoeden. De kernwaarden van dit kinderdagverblijf annex BSO sluiten hier goed bij aan: vergaande aandacht voor de ontwikkeling, dicht bij de natuur en duurzame en biologische producten.

„Onze pedagogische visie is geïnspireerd op het antroposofisch mensbeeld van Rudolf Steiner", opent eigenaar Marjolijn Wolsink. Zeventien jaar geleden startte zij Panta Rhei dat in een vleugel is ondergebracht van de monumentale klooster- en schoolgebouw van de zusters van Onze Lieve Vrouw ter Eem (1931). Een gebouw dat ingebed ligt in een heerlijk, natuurrijke omgeving. Geheel volgens de gedachte van de grondlegger van de antroposofie is rust en een stabiel ritme voor de kinderen essentieel.

„Dat betekent ook dat we meeleven met de seizoenen", aldus Marjolijn. „Zo heeft elke groep een seizoentafel. In dit geval hebben we het winterseizoen naar binnen gehaald waarmee we het zintuigelijk vermogen van het kind aanspreken. En dat geeft hen houvast in de periode waarin wij leven. We leggen ook het accent op het gebruik van duurzame en natuurlijke materialen en producten, zoals houten speelgoed en verantwoorde, biologische maaltijden. We willen graag een eerlijk en inspirerend kinderdagverblijf en BSO zijn. Een verblijf dat goed aansluit bij ouders die kinderen bewust willen opvoeden. Zelf liedjes zingen en verhalen vertellen vormen de creatieve en sociale geest van het kind. Wij werken hier met horizontale groepen. Zo hebben we babygroepen van nul tot twee jaar en peutergroepen van twee tot vier jaar. De naschoolse opvang bestaat uit groepen van 4- en 5-jarigen, 6- en 7-jarigen en 8-plussers. Ondanks dat dit geheel volgens de filosofie van Steiner is opgezet, kan iedereen profiteren van de diensten van Panta Rhei."

Voor veel ouders is alleen al de geur en de warmte die ze hier ontdekken genoeg om hier hun kindje aan de hoog opgeleide pedagogische medewerkster toe te vertrouwen. En dat geldt straks ook voor het nieuw te bouwen Integraal Kindercentrum, zodat Panta Rhei bij de Vrije School aan de Romeostraat in Schuilenburg opvang kan bieden voor kinderen van 0 tot 12 jaar. „Daarmee voldoen we straks aan de vraag van morgen én geheel volgens Griekse filosoof Heraclitus, dat alles in deze wereld steeds in verandering is."

Panta Rhei,

Daam Fockemaalaan 22

3818 KG Amersfoort

Tel. 033-4611510

info@kcpantarhei.nl

www.kcpantarhei.nl.

Marjolein Wolsink: 'Alles in deze wereld is steeds in verandering.'

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie