Feestelijke onthulling Robobin in Vathorst

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op dinsdag 4 maart was de feestelijke onthulling van de Robobin op het schoolplein van De Laak in Vathorst. Deze bijzondere vuilnisbak in de vorm van een vrolijke robot is gewonnen door bso de blauwe kever (Partou) vanwege het actief deelnemen aan projecten van Nederland Schoon. Aanwezig bij de onthulling waren Trudy de Mooy en Mariska Versteeg van ICentrum Vathorst en natuurlijk alle kinderen van de blauwe kever.

Trudy en Mariska hadden een korte quiz voor de kinderen voorbereidt. Zo werd er gevraagd hoe lang plastic, papier of een bananenschil er over doet om te verteren in het milieu. De kinderen deden enthousiast mee en werden zo al gestimuleerd om afval in de vuilnisbak te gooien.

De onthulling werd gedaan door twee leerlingen van de bso, gekleed als heuse vuilnismannen.

Er werd muziek gemaakt en er is een zelfverzonnen `Robobin-lied` bedacht. Als afsluiting werden er rozijntjes uitgedeeld, waarvan de doosjes met veel plezier in de gloednieuwe Robobin belandden.

De onthulling is tevens het startsein van diverse activiteiten van deze bso in Vathorst die allemaal in het teken zullen staan van Nederland Schoon.

Op 17 maart kunnen kinderen de Zwerfafvalgame spelen in de interactieve promobus die op het schoolplein zal komen te staan. Er is een afvalprikwedstrijd en de week van 24 maart zal helemaal in het teken staan van Nederland Schoon. Alle festiviteiten worden afgesloten met een optreden van Ronald McDonald op 31 maart.

Alle activiteiten zijn een samenwerking tussen bso de blauwe kever (Partou), Nederland Schoon, Beheer Vathorst en iCentrum Vathorst en zijn gericht op de kinderen die betrokken zijn bij de blauwe kever.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie