De zeven zorgzekerheden van de Partij van de Arbeid

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Maandag 3 maart was het zo ver. De Amersfoortse lijsttrekkers van PvdA, GroenLinks, D66 en SP namen deel aan de finale van de verkiezingsdebatten van de Hogeschool Utrecht.

Er werd soms fel discussie geleverd over brede onderwerpen als 'de zorg' en 'de WMO'. Jammer dat geplande thema's als 'burgerparticipatie' (wie heeft de toverformule om burgers uit te dagen tot initiatieven om elkaar bij te staan?) en de vraag wat partijen gaan doen om jongeren bij de politiek te betrekken niet aan de orde kwamen.

PvdA lijsttrekker Louis de la Combé hamerde nogmaals op de zeven zorgzekerheden van de Partij van de Arbeid:

1. Wie zorg nodig heeft, krijgt goede zorg. De indruk wordt gewekt dat de overheid straks iedereen aan zijn lot overlaat. Bij de PvdA krijgt iedereen zorg die hij of zij nodig heeft. Daarbij wordt gekeken naar wat iedereen nog zelf kan. De zorg wordt op maat gegeven.

2. Zorg dichtbij in de wijk. De hulp komt van dichtbij! De zorg wordt in de wijk verleend of geregeld. Door wijkteams. Korte lijnen, in de buurt.

Wijkschakelteams brengen de complete hulpvraag in beeld. Ze bestaan minimaal uit een huisarts, verpleegkundige, een wmo-consulent en een maatschappelijk werker of welzijnswerker.

3. Wie in een verzorgingshuis zit, houdt recht op goede zorg. Bejaardenhuizen bestaan niet meer, een aantal verzorgingshuizen wordt gesloten. Maar niemand wordt op straat gezet.

Wie verzorging nodig heeft, krijgt het voortaan gewoon thuis. Iedereen kan op die manier zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen.

4. Vrijwillige zorg blijft vrijwillig. Niemand wordt verplicht om mensen te helpen. Geen verplichting om ouders, ooms, tantes te verzorgen. Af en toe een handje helpen is normaal en dat blijft. Maar structureel zorgen laten we over aan beroepskrachten. Voor wie het niet zelf kan regelen, blijft er huishoudelijke hulp.

5. Zorg aan lijf is vakwerk. Douchen, medische handelingen, zorg aan lijf is vakwerk. Dat wil de Partij van de Arbeid overlaten aan vertrouwde beroepskrachten.

6. Zorg betaalbaar voor iedereen

Voor wie het zelf niet kan regelen, is de thuiszorg gratis. Als het aan de PvdA ligt blijft dat zo. Wie meer verdient moet een bijdrage betalen. Naar draagkracht.

7. Jeugdzorg snel en dichtbij. Kinderen eerst! Voor één gezin, komt er één plan en één ondersteunende hulpverlener. Voor een effectieve en snelle hulp, dichtbij.

Meer informatie ? Kijk op www.watwiljimetamersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie