De Nationale Huiswerkweek bij Studiekring in Amersfoort

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Huiswerkinstituut Studiekring houdt in de week van 10 tot en met 14 maart op 100 locaties in het land de Nationale Huiswerkweek met activiteiten voor leerlingen, ouders en mentoren. Ook op de vier vestigingen in Amersfoort krijgt het thema huiswerk een week lang extra aandacht.

Leerlingen die vanaf maart hun manier van leren aanpassen, kunnen onvoldoendes nog veranderen in voldoendes. Een goede planning van de rest van het schooljaar is daarbij cruciaal. Om deze reden zijn alle activiteiten gericht op het leren plannen; in kaart brengen wat er nog moet gebeuren om het schooljaar succesvol af te sluiten. Het is belangrijk om samen heldere doelen op te stellen én het naleven van de gemaakte planning te controleren. Om die reden wordt er voor de leerlingen een workshop gegeven onder de titel 'Plan je Eindsprint'.

Gratis middag meelopen

Tijdens de Nationale Huiswerkweek kunnen leerlingen die dat willen een gratis middag huiswerkbegeleiding uitproberen. Met de begeleider maken de leerlingen een planning voor het maak- en leerwerk dat ze op dat moment hebben en achteraf krijgen ze een verslag met een aantal handige huiswerktips gemaild.

Meedoen aan De Nationale Huiswerkweek als ouder, leerling of mentor? Kijk op www.studiekring.nl/huiswerkweek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie