Ouderen in onzekerheid door sluiting Burgemeester van Randwijckhuis

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen woensdagochtend is de SP Amersfoort op bezoek geweest bij het Burgemeester van Randwijckhuis. Binnenkort moet het huis namelijk sluiten en zullen alle bewoners overgeplaatst moeten worden naar verzorgingshuizen in de omgeving. Tijdens het bezoek werd pijnlijk duidelijk wat de botte bezuinigingen van het kabinet doet met de bewoners en met het zorgpersoneel.

In het verzorgingshuis werken vele vrijwilligers en veel personeel dag in dag uit voor de bewoners. De bewoners voelen zich dan ook erg thuis. De meeste ouderen zijn ook positief over de moeite die het van Randwijckhuis doet om het overplaatsen van de bewoners zo goed mogelijk te laten verlopen. Toch geven veel van hen aan dat de verhuizing veel verdriet, onzekerheid en stress oplevert.

Ad Meijer, lijsttrekker van de SP Amersfoort: "Het is ongelooflijk dat deze mensen moeten verhuizen omdat Den Haag wil bezuinigen op de zorg. Bij deze bezuinigingen wordt alleen maar gekeken waar er nog meer gesneden kan worden. De menselijke maat lijkt totaal niet meer een rol te spelen. De zorgverzekeraars hebben in 2012 samen 1,4 miljard euro winst gemaakt en bijna een half miljard euro uitgegeven aan reclame. De SP ziet dat het geld voor goede zorg er wel is, maar dat het moet worden uitgegeven aan de mensen die dat nodig hebben."

De sluiting van het geliefde verzorgingshuis kan niet meer worden teruggedraaid. "Toch moet de gemeenteraad nu een duidelijk signaal afgeven naar Den Haag. Daarnaast moet de gemeenteraad beseffen dat ook zij hier de verantwoordelijkheid hebben in deze en toekomstige situaties. De rekening van de crisis mag niet bij de van zorg afhankelijke ouderen neergelegd worden." aldus Meijer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie