Nieuwe duurzame buurt Soesterhof organiseert eetcafé

5 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De initiatiefnemers van de nieuwe duurzame buurt Soesterhof organiseren zondag 9 maart weer een eetcafé. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Deze editie staat in het teken van duurzame materialen, begint om 16.30 uur en eindigt rond 19 uur. Deelname is gratis.

*Een nieuwe buurt in het hart van Amersfoort*

De nieuwe buurt Soesterhof moet verrijzen op de Wagenwerkplaats, tussen de Soesterweg en het spoor. Kortom: in het hart van Amersfoort. De huizen moeten zo veel mogelijk energieneutraal gebouwd worden, met duurzame materialen op schone grond. De buurt krijgt een divers karakter, met mensen met verschillende gezinssamenstellingen en leeftijden in huur- en koopwoningen.

Momenteel zorgen 20 actieve leden voor uitvoering van de plannen. Ze zijn in gesprek met onder meer de gemeente Amersfoort, de provincie Utrecht en de NS (de eigenaar van de grond).

De komende maanden wil de groep grote stappen zetten in de aankoop van de bouwlocatie. Er is nog ruimte voor geïnteresseerden die in deze wijk zouden willen wonen en willen meehelpen om de plannen verder te ontwikkelen.

*Geen catering, wel goed eten*

De eetcafés vinden plaats in een afgesloten, verwarmde ruimte. Toch is het verstandig om warme kleding mee te nemen. Er is geen catering, en dat is maar goed ook: iedere deelnemer neemt zelf iets te eten (plus bestek) mee. Een verrassende en gevarieerde maaltijd is dus gegarandeerd. Voor glazen en kopjes wordt gezorgd.

De Verkeerstuin bevindt zich op de Wagenwerkplaats. Adres: Soesterweg 312, Amersfoort. De volgende eetcafés vinden hoogstwaarschijnlijk telkens plaats op de tweede zondag van de maand. Meer informatie vindt u op www.soesterhof.nl en op Twitter: www.twitter.com/soesterhof

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie