Lezing over AWBZ-zorgbijdrage, WLZ en toekomstige zorgtaken door gemeente Amersfoort van start

15 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Door kabinetshervormingen in de Algemene Wet Bijzondere Zorgtaken (AWBZ) zal de zorg ingrijpend veranderen. Eerder wijzigde al de berekening voor de AWBZ-zorgbijdrage. Vanaf 1 januari 2015 gaan taken vanuit de AWBZ over naar de gemeente en staat de invoering van de nieuwe Wet Langdurige Zorg (WLZ) gepland voor kwetsbare ouderen en gehandicapten. In de gratis lezing Zorgen om de Zorgbijdrage op 10 maart vertellen gemeente Amersfoort en zorg- en juridische deskundigen meer over de gevolgen die deze wijzigingen hebben voor Amersfoorters.

In de gratis lezing op 10 maart staan drie vragen rondom de wijzigingen in de Amersfoortse zorg centraal: “Hoe voorkom ik financiële problemen door de (verhoogde) AWBZ-zorgbijdrage?”, “Wat zijn de gevolgen van de nieuwe Wet Langdurige Zorg (WLZ)?” en “Hoe ziet de gemeente Amersfoort de toekomst van de zorg voor zich en hoe gaat de gemeente dit organiseren?”

Tijdens de lezing beantwoorden drie deskundigen veelgestelde vragen rondom de veranderingen in de Amersfoortse zorg. Matthijs van Leur, senior beleidsmedewerker van de gemeente Amersfoort, vertelt meer over de zorgtaken die bij de gemeente Amersfoort terecht zullen komen. Zorgdeskundige Eva Marquarita gaat verder in op de gevolgen van de nieuwe WLZ wet en notaris Guido van der Brug vertelt meer over de effecten van de langdurige zorg op het vermogen en spaargeld en of daar iets aan te doen is.

Via www.bbdnotarissen.nl/lezingen kunnen belangstellenden zich inschrijven voor de lezing ‘Zorgen om de Zorgbijdrage’. Bijwonen van deze lezing is gratis, wel wordt geïnteresseerden verzocht zich vooraf online of telefonisch (T 033 46 70 700) in te schrijven. De lezing maakt deel uit van de maandelijkse lezingenreeks van notariskantoor BolscherBrugDeijl Notarissen in de Amersfoortse Bergkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie