De kracht van de binnenstad, een initiatief van D66

25 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op woensdag 5 maart 10.30 uur tekenen het ACF en de gemeente Amersfoort de overeenkomst waarin geregeld is, dat de gemeente een bedrag van maximaal 75.000 euro stort in het revolverend fonds van het Amersfoorts Cultuur Fonds. Dit is een uitvloeisel van de motie “Microkrediet voor startende culturele ondernemers” , een initiatief van D66 Raadslid Bertien Houwing, die in september 2012 door de raad is aangenomen.

Subsidiestromen drogen op en om startende culturele ondernemers toch een stimulans te kunnen geven is het revolverend fonds in het leven geroepen. Het is dus heel duidelijk geen subsidie, maar een lening! En die moet ook binnen een gesteld termijn worden afgelost door de startende ondernemer. D66 heeft zich altijd sterk gemaakt voor deze vorm van voorfinancieren. Bertien Houwing: ”We laten de startende culturele ondernemers niet in de steek, ze zijn juist van groot belang voor de dynamiek van de stad. Het is soms lastig om een goed idee zomaar, zonder enige vorm van financiering van de grond te krijgen en daarom zijn wij ook heel tevreden met dit fonds”

Het Amersfoorts Cultuur Fonds is een belangrijke speler op het gebied van cultureel ondernemen in de stad. Zij kennen de wegen, hebben de contacten en de expertise en zijn dus bij uitstek de organisatie die kunnen inschatten of een ondernemingsplan kans van slagen heeft en of daar een tijdelijk financiële impuls vanuit het revolverend fonds op z’n plek is.

Wethouder Cultuur Pim van den Berg en ACF voorzitter Gabino Dorigo zullen de overeenkomst op het stadhuis ondertekenen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie