Acteur Barry Atsma naar JT Amersfoort

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

AMERSFOORT - JT bioscopen en ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland bundelen hun krachten voor de toekomst van meisjes in ontwikkelingslanden. Op woensdag 5 maart houdt JT speciale Ladies Only voorstellingen met de film Kenau. Van elk verkocht kaartje wordt een euro aan Plan Nederland gedoneerd. Bij JT Amersfoort komt acteur Barry Atsma op bezoek die in Kenau de rol van legerkapitein Wigbold Ripperda vertolkt.

Kenau (Monic Hendrickx) runt een goedlopende scheepswerf wanneer Haarlem in 1572 wordt belegerd door de Spanjaarden. Gevoed door haat en verdriet om de executie van haar jongste dochter, begint Kenau met haar vrouwenleger een heroïsche strijd tegen de Spaanse belegeraar.

Plan is een internationale kindgerichte ontwikkelingsorganisatie die zich al 75 jaar inzet om de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden te verbeteren. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes en jongens dezelfde rechten en kansen krijgen, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen.

Hoofdacteur Barry Atsma is deze avond aanwezig voor een foto-moment en vragenronde in de zaal. Kaarten voor deze speciale vertoning zijn te koop via de site www.jt.nl/bioscopen/amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie