'Iedere kerk geeft eigen invulling aan gemeenschap'

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Rubriek 'Het gezicht van de kerk'

Een kerk is meer dan een gebouw. Zij krijgt een menselijk gezicht door de personen die er actief zijn. Mensen die zich door de christelijke boodschap laten inspireren tot daden. In deze rubriek bevragen wij vrijwilligers over hun werk in de kerk. Deze keer Esther Fietjé, redacteur van Lopend Vuur.

Wie bent u in het dagelijks leven?

,,In het dagelijks leven werk ik bij de Nierstichting, daarnaast ben ik sinds drie jaar redacteur van Lopend Vuur. Dit kerkblad wordt verspreid onder alle leden van Het Brandpunt, De Inham, De Herberg, Sint Joseph en De Veenkerk. Lopend Vuur is dus het kerkblad van Amersfoort-Noord, Hoogland en Hooglanderveen. Ik verzamel de stukken voor de kerkpagina's van de verschillende kerkredacteuren, controleer de inhoud en zet het netjes onder elkaar."

Van welke kerk bent u lid?

,,Ik ben lid van oecumenische geloofsgemeenschap Het Brandpunt. Eigenlijk ben ik lid van De Inham en mijn man van de Sint Martinus, maar wij hebben heel bewust voor Het Brandpunt gekozen. Ik kom van gereformeerde huize en mijn man is katholiek. Wij voelen ons erg thuis in Het Brandpunt, juist omdat het van beide tradities iets heeft. We zijn er getrouwd en onze kinderen zijn er gedoopt. De laatste tijd kom ik er helaas niet zo vaak meer."

Wat kost dit u en wat levert het u op?

,,Het kost me wat tijd. Lopend Vuur komt zeven keer per jaar uit en per nummer ben ik er ongeveer een middag en twee avonden mee bezig. Bezig zijn met Lopend Vuur is voor mij verbinding met de kerk houden. Ik blijf erdoor op de hoogte van wat er speelt binnen de verschillende kerkgemeenschappen.

Juist omdat Lopend Vuur voor zeven verschillende geloofsgemeenschappen is, is het boeiend om door de stukken heen te lezen hoe iedereen en iedere gemeenschap een eigen invulling geeft aan geloof en gemeenschap zijn. Juist door dat lezen denk ik vaak: daar zou ik eigenlijk eens naar toe moeten gaan. Wat het mij nog meer oplevert is leuke contacten: de redactie ziet elkaar voor elke nieuwe uitgave en dat zijn vaak boeiende bijeenkomsten.Zeker wanneer we brainstormen over de thema's voor een nieuw jaar."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie