PvdA, D66, GroenLinks en SP discussiëren over bewonersparticipatie

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

AMERSFOORT - Maandagochtend 3 maart van 10.00 - 11.30 is het zover. Dan zullen vier overgebleven Amersfoortse politieke partijen strijden in de finale van het verkiezingsdebat op Hogeschool Utrecht en om de gunst vragen van 17-, 18 en 19-jarige studenten die straks voor de eerste keer het stemhokje gaan betreden in hun gemeente. Deze studenten bepalen na afloop wie het beste naar voren is gekomen met hun standpunt. De winnaar mag een jaar lang de HU Amersfoort Politiek Debat Award op de fractiekamer in het Stadhuis hebben.

Het initiatief is een samenwerkings-verband tussen een lesprogramma voor propedeuse studenten van Hogeschool Utrecht (Social Work and Management in de zorg), Stad Amersfoort, De Dichtbij site en lokale omroep EVA Media groep.

Na twee rondes zijn de volgende vier lijsttrekkers de overgebleven debaters: Ad Meijer (SP), Louis de La Combé (PvdA), Pim van den berg (D66) en Frans Prins (GroenLinks). Alle vier zijn zij gekozen tijdens de voorrondes als beste pleitbezorgers voor de standpunten van hun partij door de studenten. Onderwerpen zullen wederom zijn De Zorg (hoe nu toch verder?), DE WMO (is Amersfoort en nu klaar voor of niet?).

Er worden in verschillende rondes gedebatteerd. Aansluitend zullen studenten hun stem uitbrengen en wordt bekend gemaakt wie de HU Amersfoort Politiek debat Award heeft gewonnen. Na afloop bestaat er de mogelijkheid om nog apart met de kandidaten voor de gemeenteraad van gedachten te wisselen.

Bewonerscomités en anderen welkom op maandagochtend 3 maart (wees op tijd) Hogeschool Utrecht nodigt graag Amersfoorters uit die willen mee debatteren met de lijsttrekkers van de vier partijen. U kunt uw vragen stellen rondom uw wensen en zorgen rondom nieuwe ontwikkelingen in de zorg en welzijn die straks op u afkomen als burger? Waar legt elke partij zijn grenzen straks over wie wel op steun mag rekenen vanuit de gemeente en wie het zelf straks mag gaan betalen. Uw stellingen kunt van tevoren inleveren bij de organisatoren van de ochtend.

Wees op tijd aanwezig, want het beloofd druk te worden. De zaal sluit zodra alle zitplaatsen vol zijn. U kunt echter dan meegenieten op de apenrots waar de videoschermen aan zullen staan.

Finale lijsttrekkersdebat op Hogeschool Utrecht Amersfoort, Nieuwe Poort 21 te Amersfoort, 10.00 - 11.30 (grote collegezaal) . Voor meer info: Marco.vanstralen@hu.nl of 06 42605483

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie