"CJVV team" in Kampala wint plaatselijk jeugdvoetbaltoernooi

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Bij een groot voetbaltoernooi voor jeugdteams in de Ugandese hoofdstad Kampala deed een heel bijzonder team mee. Een voetbalteam van straatkinderen in de bekende geel/zwarte kleding van het Amersfoortse CJVV. De jongens bleken zeer talentrijk, want ze versloegen teams uit alle wijken van de stad en wonnen het toernooi.

Wendy Floor speelde zelf ook vele jaren voor de club van Sportpark Vermeerkwartier. Zij blijkt de initiatiefnemer van deze actie. “Het komt nogal eens voor dat er bij CJVV kleding overbodig is. Bijvoorbeeld omdat een sponsor stopt, of zoals in dit geval, een kleine drukfout in het sponsorlogo. Omdat ik verbonden ben aan een hulporganisatie, wist ik in Afrika een goede bestemming over deze overbodige voetbalkleding”. Zo bracht Wendy CJVV in contact met Kevin Mwanje van een organisatie die zich in Kampala het lot van straat- en weeskinderen aantrekt. Wendy hierover; “Omdat Kevin vroeger zelf op straat heeft geleefd, is hij erg begaan met deze kinderen. Hij richtte hiervoor een speciale stichting op, de Friends Of StreetKids and Orphan Foundation”.

Het doel van deze stichting is om zo veel mogelijk kinderen van de straat te krijgen zodat ze perspectief in hun leven krijgen. Door middel van zogenaamde streetreaches bereikt Kevin met dit werk 80 tot 100 kinderen. Zij krijgen een maaltijd en nemen deel aan onderwijsprogramma’s. Een maaltijd voor 100 kinderen kost ter plaatse € 50,-. Het komt vaak voor dat kinderen bij hun familie zijn weggelopen, omdat er dingen fout zijn gegaan. Kevin zoekt dit uit, probeert samen met het kind en zijn familie oplossingen te vinden en blijft die contacten onderhouden en ze steunen.

Tijdens de streetreaches is er vaak ook tijd voor een voetbaltraining. De kinderen hebben echter geen voetbalschoenen, zelfs geen shirtjes. Ze voetballen op hun blote voeten of op slippertjes. Bij wedstrijdjes tegen andere kinderen werden ze dan ook regelmatig uitgelachen. Voor hen was het dan ook heel bijzonder dat er uit Amersfoort een zending CJVV voetbalkleding arriveerde

De organisatie heeft intussen ook een eigen website ontwikkeld; www.friendsofstreetkids.org. Giften voor dit mooie werk van Kevin Mwanje en zijn stichting FOSKOF zijn uiteraard van harte welkom. IBAN nummer NL10 RABO 0131 7322 77 van Hearts for the Future, o.v.v. Streetkids - gift algemeen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie