Schitter mee in ‘Dido & Aeneas’

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

De voorstellingen van het unieke gezelschap Barokopera Amsterdam zijn licht van toon en hebben humor. De bruisende opera’s met levendige sollisten en een sterk muziekensemble lenen zich uitstekend als kennismaking met het genre. Op zondag 9 maart staat Barokopera Amsterdam met ‘Dido & Aeneas’ in de Flint, met voorafgaand een interessante inleiding.

Aeneas is gevlucht uit Troje en spoelt na een schipbreuk aan op de Afrikaanse Noordkust. Dido, de stichtster van de stad Carthago, vangt hem liefdevol op. Jaloerse tovenaressen besluiten het stel op wrede wijze uitelkaar te drijven wanneer Aeneas vertrekt voor zijn goddelijke missie.

‘Dido & Aeneas’ is gecomponeerd door Purcell en is een van zijn meest bekende en geliefde werken. De muziek bestaat uit een bonte afwisseling van tragische en lichte melodieën. Onder leiding van Frédérique Chauvet is de laatste jaren veel aandacht besteed aan het werk van Henry Purcell (1659-1695), de belangrijkste zeventiende-eeuwse Engelse componist. Met ‘Dido & Aeneas’ zette hij Engeland op de kaart als operaland.

Het verhaal over Dido en Aeneas wordt onderbroken door een passend intermezzo. Het intermezzo is gebaseerd op de scène over de dronken dichter uit ‘The Fairy Queen’, ook gecomponeerd door Purcell. Tijdens deze scène krijgen de bezoekers de unieke kans om vanuit de zaal deel te nemen aan de voorstelling.

Kaarten voor ‘Dido & Aeneas’ en voor de inleiding kunt u 24 uur per dag op www.deflint.nl bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Tel. 033 4 229 229.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie