Concert Jeugd- en Sumfonieorkest

15 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Woensdag 5 maart verzorgen twee van de drie grote jeugdorkesten van Scholen in de Kunst een concert in De Bron in Amersfoort. Het Jeugdorkest, met ruim zestig leden tussen 9 en 14 jaar, speelt onder leiding van dirigent Peter Vinken een zeer afwisselend programma: werken van de echte klassiekers zoals Beethoven, Mozart en Bizet maar ook het lichtere repertoire zoals filmmuziek en een tango van de Nederlandse componist Albert Dam.

Na het Jeugdorkest zal het Symfonieorkest, ook onder leiding van dirigent Peter Vinken, optreden. Dit orkest, met 55 leden tussen 12 en 17 jaar, speelt een ambitieus programma met werken van Dvorak

(een deel uit de prachtige symfonie Uit de nieuwe wereld), Ouverture The Wasps, geschreven bij een toneelstuk door de Britse componist Vaughan Williams, vervolgens een spetterend werk, geschreven voor de overgang naar de nieuwe eeuw: Millennium (Richard Meijer) en tot slot de uitsmijter Buffoon. Een aanrader voor jong en oud, dit afwisselende concert door twee enthousiaste jeugdorkesten van Scholen in de Kunst!

Datum: woensdag 5 maart 2014

Plaats: De Bron, Vogelplein 1 Amersfoort

Tijd: 19.15 uur

Prijs: € 3,00

Kaartverkoop: 's avonds ter plekke, aan de zaal

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie