Echtpaar Kerkhoven-Willemse viert 60ste trouwdag

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

AMERSFOORT - De heer Kerkhoven en mevrouw Kerkhoven-Willemse waren maandag 3 maart 60 jaar getrouwd. Burgemeester Lucas Bolsius bracht het bruidspaar op die dag een felicitatiebezoek.

Jan Kerkhoven en Annie Kerhoven-Willemse zaten in dezelfde klas van de Leidsekweekschool. Mevrouw Kerkhoven-Willemse woonde bij haar ouders in Leiden en de heer Kerkhoven woonde bij zijn ouders in Hazerswoude (Rijndijk).

Het bruidspaar ging na hun trouwen in Neede wonen. Na 4,5 jaar verhuisden zij naar Tinte (bij Brielle). Daar werd de heer Kerkhoven 'hoofd' van een christelijke tweemansschool. Zeven jaar later kwam er een benoeming als Hoofd van de Christelijke school in Poortugaal. Daar woonden zij 23 jaar. Op 1 augustus 1989 ging het bruidspaar met de VUT. Daarna verhuisden zij naar Amersfoort. Hier wonen zij inmiddels 25 jaar.

Mevrouw Kerkhoven-Willemse maakt met knipwerk kaarten voor zieken en zij maakt felicitatiekaarten.

De heer Kerkhoven heeft geschilderd, maar de laatste jaren werkt hij op een grafische manier: afdrukken van linoleum en houtsneden. Dit in de vorm van kaarten voor zieken en andere gelegenheden.

Mevrouw Kerkhoven-Willemse is vele jaren bij haar echtgenoot aan school werkzaam geweest als onderwijzeres.

Creativiteit zit in de genen van de familie. De broer van overgrootmoeder Kerkhoven was Helmert van der Flier, kunstschilder in de Lage Vuursche. De creativiteit is ook zichtbaar bij de kinderen en kleinkinderen. Het bruidspaar heeft zes kinderen, acht kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie