Amersfoort2014 wil uitstel besluit eenrichtingsverkeer

12 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Amersfoort2014 roept het College van B&W en alle partijen uit de gemeenteraad op om herziening van het besluit tot het wel of niet invoeren van eenrichtingsverkeer in het Leusder- en Vermeer-kwartier pas na de verkiezingen van 19 maart te nemen.

Volgens lijsttrekker Ben Stoelinga is het zeer onwenselijk om een paar weken voor de verkiezingen even snel een oude CU-motie opnieuw in te dienen, waarvan verwacht mag worden dat de partijen die eerder met de invoering van eenrichtingsverkeer instemden hun standpunt zullen handhaven.

Ben Stoelinga: “ Dat is paniekvoetbal en kan door de verkiezingen en politieke spelletjes leiden tot een definitieve invoering van het eenrichtingsverkeer en dat is zeer ongewenst ”. Volgens Amersfoort2014 moeten alle politieke partijen zich de komende weken eerst maar eens duidelijk uitspreken voor of tegen invoering van het eenrichtingsverkeer. Omwonenden kunnen dan ook gerichter hun stem uitbrengen. Stoelinga: “ Amersfoort2014 is nu tegen invoering van het eenrichtingsverkeer en hoopt dat andere partijen, die op dit moment allerlei verwachtingen wekken, ook na de verkiezingen hun toezeggingen nakomen”. Volgens Stoelinga zullen nieuwe tellingen en cijfers de basis moeten zijn van een weloverwogen besluit over één of twee jaar.

Amersfoort2014 verwacht bovendien dat na de verkiezingen de getalsmatige verhoudingen in de gemeenteraad drastisch zijn veranderd. Er zullen dan meer partijen in de gemeenteraad zitten die wél luisteren naar de omwonenden. Volgens Stoelinga zal een herziening van het besluit tot invoering van eenrichtingsverkeer na 19 maart veel meer kans maken dan een paar weken voor de verkiezingen”.

Voor meer info: www.amersfoort2014.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie