Carnaval in Amersfoort

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Carnaval in Amersfoort

Eindelijk is het dan zo ver. Je zult het bijna niet geloven maar ook boven de rivieren wordt carnaval gevierd en dus ook in Amersfoort. Al is de opkomst en de omvang een stuk kleiner dan in Brabant en Limburg, toch vieren de mensen hier met volle overgaven het carnavalsfeest.

Vrijdag zal de Burgervader de Stadsleutel overhandigen aan ZDH Stadsprins Joris XXXVIII. Als dit is gebeurd is hij “voorlopig” heerser over het narrenrijk wat Trekkersgat heet tijdens het carnaval. Om 20.00 uur precies zal de Burgervader de sleutel overhandigen op monnikendam waarna er in de residentie van de Stadsprins een sleutelbal zal worden gehouden. De Residentie van de Stadsprins is Eetcafe Bij Mario in de Koestraat.

Zaterdag zal de Prins met zijn gevolg deelnemen aan de optocht in Soest en s’avonds trek hij rond in zijn narrenrijk om diverse verenigingen te bezoeken.

Zondag wordt de traditionele Carnavalsmis gehouden in de Heiligekruiskerk aan de Liendertseweg. Het thema van deze dienst zal zijn, “ (l)even zonder zorgen “ Iedereen is om 10.00 uur welkom en mag verkleed deel nemen. Na de dienst zal de Prins deelnemen aan de optocht in Hoogland wat op dit moment 60 wagens telt. Van zondag avond tot dinsdag zal hij rond trekken en scholen, verpleeghuizen en verenigingen bezoeken. Dinsdag zal op de Koestraat, de singel en de Hof de Dolle dinsdag worden gehouden, diverse cafés zullen hier aan mee doen. En woensdag is het dan weer zover, Haringhappen in café de Gooyer in het soesterkwartier waar men na kan genieten van het carnaval onder het genot van en afzakkertje en een haring.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie