D66: College negeert afspraken over ontbordingsproef!

16 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

In 2012 is er bij wijze van proef in de wijk Kruiskamp een fors aantal verkeersborden weggehaald. In andere steden is dit ook gedaan en dat heeft niet geleid tot een onveiligere situatie ter plaatse. D66 woordvoerder Dirk-Joost van Hamersveld is dan ook geïrriteerd over de berichtgeving in het Algemeen Dagblad van 19 februari dat het college heeft besloten om de ontbording niet uit te breiden, omdat volgens hun zeggen “de ontbording niet heeft geleid tot een veiligere verkeerssituatie” Van Hamersveld: “In 2012 is met de raad afgesproken om dit experiment aan te gaan met een drieledig doel: 1. Onderzoeken of de verkeersveiligheid bij minder borden in het geding is, 2. Het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van de openbare ruimte en 3. Het verminderen van de beheerskosten. De uitkomst van dit experiment had besproken moeten worden met de raad en dat is niet gebeurd”

Gezien de doelstelling van het onderzoek kun je stellen dat de ontbordingsproef juist wel is geslaagd, want ondanks het drastisch terugbrengen van het aantal borden heeft dat niet geleid tot een onveiligere verkeerssituatie. Je kunt dus zeker met minder borden af , het levert een “schoner” straatbeeld op en je kunt op je vingers natellen dat het ook minder geld kost. Van Hamersveld heeft het college derhalve gevraagd om een snelle reactie op zijn vragen. “Ik wil graag weten wat de beweegredenen van het college zijn, waarom ze de raad niet hebben ingelicht, en hoe het kan dat in alle steden waar dit ook gebeurt men heel positief is en waarom in Amersfoort niet”

“Wethouder Buijtelaar koppelt ook nog eens op miraculeuze wijze het stopzetten van de ontbording aan de nieuwe ontwikkelingen van de Westelijke Ontsluiting en de Kersenbaan; dit is naar mijn idee wel een hele vreemde en zie ik dan ook graag uitgelegd” aldus van Hamersveld.

De vragen zijn inmiddels ingediend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie