Bewoners Schothorst starten Repair Café

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een kastje waarvan het deurtje niet meer sluit? Weggooien? Mooi niet! Uw eigen wijkbewoners organiseren samen met Woon- en zorgcentrum de Koperhorst, Stichting Ravelijn en Welzin op elke eerste maandagmiddag van de maand van 14:00 tot 16:00 uur vanaf 3 maart 2014 het allereerste Repair Café in Schothorst in Woon- en zorgcentrum de Koperhorst.

In de Koperhorst, aan de Paladijnenweg 275, draait het op maandagmiddag 3 maart 2014 om repareren. Tussen 14:00 en 16:00 uur staan diverse vaklieden klaar: elektriciens, een knoppendokter en handige klusvrijwilligers helpen gratis bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Het is heel simpel. U neemt van thuis iets mee dat kapot is. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten leveren we een bijdrage aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café in Schothorst willen we daar verandering in brengen.

Het Repair Café is ook bedoeld om u met uw buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt. Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.

Buurtbewoners, Repair Café, Woon- en zorgcentrum de Koperhorst, Ravelijn en Welzin

Het concept Repair Café is ontstaan in Amsterdam, waar de Stichting Repair Café (zie www.repaircafe.nl) sinds 2010 op regelmatige basis repareerbijeenkomsten organiseert. Sinds januari 2011 biedt de stichting daarnaast ondersteuning aan lokale groepen in heel Nederland die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Schothorst. Uw eigen buurtbewoners zijn de drijvende kracht achter uw Repair Café met ondersteuning van de Koperhorst, Ravelijn en Welzin. Voor vragen en informatie kunt u bellen met André Nelissen, 033 4613000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie