Volleybalheren AVV Keistad op koers

5 april 2014 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Volleybal tweede divisionist AVV Keistad heeft afgelopen zaterdag in Apeldoorn een grote stap gezet richting het kampioenschap. Dankzij een uitblinkende Thijs Besseling werd Dynamo in eigen huis verslagen met 0-4 (23-25, 21-25, 23-25 en 19-25).

Daar waar in de thuiswedstrijd nog werd verloren van Dynamo, was het ditmaal wel raak voor de ploeg van trainer/coach Marcel Ruijterlinde. Al vroeg in de wedstrijd bleek dat het een tactisch duel zou gaan worden tussen de buitenaanvallers van Keistad en de diagonaal van Dynamo. Met veel servicedruk werd de passlinie van Dynamo onder vuur genomen en groeide Keistad meer en meer in de wedstrijd. Amersfoort toonde dat het een behoorlijke groei doormaakt dit seizoen en er tegen tegenstanders van formaat niet meer snel in paniek wordt geraakt. Keistad buitenaanvallers Thijs Besseling en Frank Pastoor werden veel gezocht en scoorden op de belangrijke momenten. De 0-4 overwinning smaakte dan ook als goud in de mond en was dik en dik verdiend.

Met inmiddels acht punten voorsprong op de nummer twee, maakt de ploeg van Ruijterlinde zich op voor de laatste reeks wedstrijden die op 8 maart aanstaande start met de thuiswedstrijd tegen Vocasa.

Winst voor dames

Ook de dames van AVV Keistad die uitkomen in de derde divisie, kwamen afgelopen zaterdag tot winst. Met 3-1 werd gewonnen van US uit Amsterdam (25-23, 25-23, 25-15 en 23-25). Trainer/coach Floris Verhijde: ,,We speelden een goede wedstrijd waarbij met name ons transitiespel van hoog niveau was. Onze side-out liep vandaag wat minder, waardoor US steeds de kans kreeg om zich terug in de wedstrijd te knokken. Een aandachtspuntje voor de komende periode!"

Komend weekend spelen de volleybaldames van AVV Keistad de uitwedstrijd tegen Amsterdam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie