Amersfoortse Niki Romijn brengt 'Bird' in première

15 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

LIEVE VROUW - Het vierde soloprogramma van de veelzijdige Amersfoortse zangeres Niki Romijn gaat in première bij De Lieve Vrouw. Niki Romijn schetst met 'Bird' een muzikaal portret van een vrouw die zich Aan het keurslijf van de Victoriaanse moraal weet te ontworstelen door te gaan reizen.

Door haar ogen zien bezoekers een zwart-wit wereld die ver achter ons ligt. Soms hilarisch, soms weerzinwekkend. Maar ook intrigerend en romantisch. Een adembenemend theaterconcert met liedjes over vrijheid, verre reizen en vreemde Victoriaanse verschijnselen. Grote bekendheid kreeg Romijn met haar muzikale hommages aan de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker en de zangeres Kate Bush.

Niki Romijn heeft zich inmiddels ontpopt tot een veelzijdige en authentieke theaterpersoonlijkheid, die haar plek op het podium helemaal heeft gevonden. Ze schreef zelf de teksten en de muziek voor 'Bird' en wordt live bijgestaan door bassist Erik Robaard en sound wizard Rogier Voorvelt. De Pers schreef over haar: '...een innemende performer...Om stil van te worden...Meesterlijke songs en muzikanten...Alles klopt...Niki Romijn overtuigt...".

De Lieve Vrouw, donderdag 27 februari 20.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie