Verkwikkende sport en training

5 april 2014 om 00:00 Ondernemend

Fysio Sport en Training geeft begeleiding

AMERSFOORT - Vaak is het een obstakel. Maar iedereen van middelbare leeftijd weet dat sporten gezonde effecten sorteert. Sporten heeft een positief effect op onder meer het verlagen van het lichaamsgewicht/overgewicht, de bloeddruk, het cholesterol, verbetering van de bloedsuiker en het voorkomen van botontkalking. ,,Wij staan in voor een verantwoorde en deskundige begeleiding."

Dit zegt Peter Kruft. Bijna achttien jaar geleden begon deze sportfysiotherapeut samen met compagnon Johan Lemckert aan de opbouw van Fysio Sport en Training 'De Isselt'. Dankzij hun specifieke aanpak waaierde het succes uit naar Maarssen en Zeist waar zij eveneens een vestiging openden. ,,Onze aanpak staat haaks op die van een sportschool. De consument die bij ons sport, krijgt altijd een verantwoorde en deskundige begeleiding van een van onze fysiotherapeuten. Vandaar dat wij ook een ander publiek aantrekken dan de regulier sportschool. Goed, het prijskaartje ligt iets hoger. Maar onze doelgroep weet dat daar onze expertise tegenover staat."

Fysio Sport en Training 'De Isselt' beschikt over een oefenzaal van driehonderd vierkante meter waar onder meer loopbanden staan alsmede step- en roeimachines. Volgens Peter is het equipment tweeledig. ,,We hebben apparatuur die toegesneden is voor cardiovasculaire training. Daarnaast hebben we krachttoestellen die we puur inzetten voor het preventief versterken van het bewegingsapparaat. We hebben inmiddels een vaste klantenkring die met de regelmaat onze fitnessruimte bezoekt en waarbij we hen op maat begeleiden. Dit zijn consumenten van middelbare leeftijd die destijds bij ons aanklopten om na een intake en een korte gezondheidsscreening samen met een van onze fysiotherapeuten een fitnesstraject in te gaan."

Dankzij het succes start Peter en zijn team binnenkort weer met dit fitnessprogramma dat inmiddels door meer dan duizend veertigplussers is ervaren. Het programma start met een individuele intake, inclusief vet- en bloeddrukmeting plus een testje om het uithoudingsvermogen te meten. De training bestaat uit fitness, cardiotraining en eventueel spinning en pilates. Na tien weken garandeert Peter verbluffende resultaten. ,,De bloeddruk is significant gedaald, de longfunctie is sterk verbeterd en het uithoudingsvermogen is met een gemiddelde van 15 procent toegenomen. Nog belangrijker is dat de consument zich een stuk lekkerder, actiever en opgeruimder voelt. En wat ze in tien weken - weer - hebben opgebouwd wordt gekoesterd door zelfstandige training. Ze blijven evenwel een of twee keer per week hier sporten onder leiding van een fysiotherapeut. De reacties zijn geweldig. Daar doen we het voor."

Fysio Sport en Training 'De Isselt'

Amsterdamseweg 43

3812 RP Amersfoort

tel. 033-4635600

www.fysiosportentraining.nl/amersfoort

E-mail: amersfoort@fysiosportentraining.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie